close

A venit vremea sa va aratam pe freshhome.ro si un apartament art nouveau din Helsinki, capitala Finlandei. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul de art nouveau, el reprezinta un stil arhitectural care reprezinta modernismul secolului 20, iar numele lui a fost dat de un magazin parizian numit Maison de l”Art Nouveau, in care se vindeau obiecte decorative considerate moderne la acea vreme.

apartament art nouveau
apartament art nouveau 2
apartament art nouveau 3
sufragerie apartament art nouveau
bucatarie art nouveau
vedere bucatarie jugend sau art nouveau
living art nouveau
In casa se gasesc din abundenta obiecte de decor, obiecte care se incadreaza perfect in imaginea generala a cladirii. Veti vedea mai jos ca apartamentul face parte dintr-o cladire-monument, foarte veche, dar extrem de populara in Helsinki.
sufragerie art noveau
sufragerie principala art nouveau
Singurele elemente care nu se incadreaza 100% in peisajul apartamentului sunt baia si sauna. Proprietarii au preferat sa le redecoreze intr-o maniera moderna, pastrand totusi elemente apartinand stilurilor Jugend si Art Nouveau.
baie 1
baie 2
Asa cum mentionam mai sus, apartamentul face parte dintr-o cladire veche, dar foarte bine intretinuta, motiv pentru care valoarea lui e substantial mai mare. Desi e de vanzare, proprietarii nu au dorit sa faca un pret public, intrucat prefera sa lase vanzarea acestei locuinte pe seama agentiilor de vanzari.
schita cladire

cladire principala
Cladirea se afla in vecinatatea portului la Marea Baltica, astfel ca cei care vor cumpara aceasta casa vor avea vedere directa spre port si spre parcurile din zona.
imagine port
Tags : art nouveau

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.