close
ArhitecturiCase & Vile

Proiectul Old Mill: o moara de vant transformata intr-o super casa

Daca urmariti freshhome.ro de ceva vreme, atunci stiti ca am mai vorbit despre constructii vechi transformate in case de lux (aici si aici). Se pare ca cei care locuiesc in Marea Britanie adora sa reconditioneze cladiri vechi: proiectul Old Mill se afla undeva in Scotia si are la baza o moara veche, reamenajata si transformata intr-o casa de lux.

moara transformata in casa
Proiectul apartine celor de la Rural Design si poate fi vazut in Dingwall, in Scotia. Cei care s-au ocupat de remenajarea morii au preferat sa nu darame nimic, ci mai degrabe sa reconditioneze zidurile morii, sa-i izoleze si sa construiasca de-a lungu-le, precum si deasupra lor. Ca atare, la exterior, casa Old Mill inca mai pastreaza un aspect rece, pietros, cu oarecare influente moderne.
old mill
Destul de greu de crezut ca pana acum cativa zeci de ani in acest loc functiona o moara, nu? Si totusi, cei de la Rural Designs au amenajat practic… o casa, proiect ce s-a dovedit a fi unul de succes, dovada ca a aparut in mai toate revistele de arhitectura din lume.
Daca exteriorul are un aspect vechi, specific caselor englezesti de la tara, nu acelasi lucru se poate spune despre interior. Elegant, confortabil, dotat cu toate lucrurile necesare, fara sa aminteasca prea mult de trecutul acestei constructii.
imagine interior old mill
interior old mill 2
interior 3
imagine living old mill
Singurele elemente “din trecut” sunt cateva portiuni in care zidurile originale au fost lasate intentionat vizibile, tocmai pentru a mari contrastul intre modernismul acestei case si ceea ce a fost ea la inceput. Practic, cei de la Rural Designs au vrut ca cei ce pasesc pentru prima data in aceasta casa sa aiba o surpriza placuta atunci cand calca pragul.

[sursa – Rural Designs]
Tags : casamoara

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.