close

Atunci cand o casa nu foarte mare, numai buna pentru o familie obisnuita, valoreaza un milion de dolari, nu ne putem gandi decat la un singur lucru: in ea trebuie sa locuiasca un arhitect, cel mai probabil unul extrem de creativ. Nimic mai adevarat! Dovada sta resedinta lui Angelo Morasco, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti din SUA, care a preferat sa-si remodeleze casa dupa ideile proprii si sa iasa un pic din tiparul zonei.

sufragerie
Intregul proiect poarta numele de “South Clarkson Residence” si se gaseste din Denver, Colorado. Resedinta se vrea a fi (si este!) o casa prietenoasa,nepoluanta si numai buna pentru o familie.
Poza nu este foarte concludenta, insa exteriorul este in intregime din lemn (tratat, bineinteles, impotriva umezelii dar si cu substante ignifuge), astfel ca aspectul este unul modern-rustic, imagine prevalenta doar in EXTERIOR.
sufragerie 3
imagine sufragerie clarkson residence
bucatarie cu masa de lemn
Interiorul casei, dupa cum se poate vedea si in pozele de mai sus, e relativ aerisit: Angelo Morasco a dorit ca resedinta proprie sa fie una aerisita, fara obiecte de decor si fara prea multe obiecte consumatoare de energie electrica.
Podelele respecta nuantele dominante ale casei, iar ferestrele au fost marite (fata de planurile initiale) pentru o mai buna iluminare naturala, dar si pentru a reduce facturile la energie electrica.
Mai mult, in spatele casei exista o terasa mai mica, nu foarte mare, dar suficienta pentru 5 persoane, cu 2 fotolii, o masuta de cafea si o banca de lemn.
terasa
terasa cu scaune si masa de lemn
Resedinta “South Clarkson” este de vanzare si are un pret estimativ de 1 milion de dolari. Ea se afla intr-un cartier select al Denverului, departe de agitatia orasului, intr-o zona rezidentiala “intesata” de vile de lux.

[sursa: dsgnwrld.com]
Tags : casa scumpa

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.