close
Arhitecturi

Casa de vacanta in Italia, cu priveliste si piscina

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este o casa de vacanta speciala din provincia Liguria, construita intr-o zona retrasa si linistita, deasupra unei vai, ceea ce ofera proprietarilor o priveliste spectaculoasa si placuta, mai ales ca sunt intr-un cadru idilic, aproape paradisiac.

Prin ce se deosebeste aceasta casa de vacanta de altele? Ei bine, in prima faza pentru ca este partial ingropata in pamant, incorporata in deal cum ar veni, atat pentru ca impactul asupra zonei sa fie mai mic, dar si pentru o protectie mai buna, pamantul avand rol de izolator fonic si termic, pastrand racoarea pe timp de vara, respectiv caldura pe perioada anotimpului rece.

O alta particularitate a acestei case e faptul ca “vesmintele” exterioare respecta oarecum schema de culori naturala inconjuratorare, centura de piatra avand nuante foarte asemanatoare cu culorile dominante din zona, fapt care contribuie si mai mult la integrarea casei in peisaj.
casa de vacanta in italia 15

casa de vacanta in italia 14

casa de vacanta in italia 13

casa de vacanta in italia 11

casa de vacanta in italia 10

casa de vacanta in italia 9

casa de vacanta in italia 8

casa de vacanta in italia 7

casa de vacanta in italia 6

casa de vacanta in italia 5

casa de vacanta in italia 4

casa de vacanta in italia 3

casa de vacanta in italia 2

casa de vacanta in italia
Astfel, daca la o prima vedere cineva ar putea spune ca este o casa obisnuita, la interior lucrurile se schimba radical si nimic nu ar putea da de banuit ca locuinta se afla in alta parte decat intr-un mediu urban. Construita in mare parte in sistem open house, casa este capabila sa gazduiasca 10 persoane sau chiar si mai mult la nevoie, sigurele camere separate, care ofera o oarecare intimitate fiind dormitoarele.

Personal, cred ca singurul dezavantaj sau, ma rog, singurul capitol la care aceasta locuinta sta mai lab este baia, care este destul de mica si destul de ingusta, dar in rest, bucataria si livingul sunt contopite si includ o masa de dining, precum si posibilitatea de a iesi direct catre terasa si catre piscina, acolo unde oaspetii au sansa sa vada frumusetile naturale ale Liguriei direct din piscina.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.