close
Mobila

Mobilier de bambus – versatil si ieftin

In Romania si nu numai, atunci cand se vorbeste de mobilier de bambus, in general este o opinie proasta, iar asta pentru ca multa lume se gandeste la mobilierul acela vechi care se gasea in toate curtile de la tara dinainte de 89′.

Totusi, avand in vedere ca pretul mobilierului de calitate e din ce in ce mai mare, dar si ca bambusul, mai precis cresterea si cultivarea lui, e mai ieftina si mai rapida, dar si mai ecologica, multi designeri s-au reorientat catre cel din urma material. Exemple de mobilier din bambus aveti mai jos; el e un material versatil, rezistent si ieftin in comparatie cu lemnul sau alte materiale, motiv pentru care a devenit optiunea numarul unu pentru anumite tipuri de mobilier.
mobilier de bambus 10

mobilier de bambus 9

mobilier de bambus 8

mobilier de bambus 7

mobilier de bambus 6

mobilier de bambus 5

mobilier de bambus 4

mobilier de bambus 3

mobilier de bambus 2

mobilier de bambus
Din punct de vedere structural, bambusul este numai bun pentru exterior, iar asta pentru ca este rezistent la precipitatii, frig si schimbari de temperatura. Nu-si pierde stralucirea sau aspectul, insa in timp capata semne de uzura, la fel ca oricare alt material.

De asemeea, este un material de duritate variabila, in functie de tratamente, insa in esenta, nu este lemn tare, motiv pentru care este bun pentru dormitoare. Are un grad de elasticitate, dar in acelasi timp e rezistent, astfel ca paturile din bambus sunt potrivite pentru cei care vor un somn odihnitor, dar care nu vor sa plateasca un pret astronomic pentru un dormitor decent.

Nu in ultimul rand, trebuie luat in considerare si factorul pret. Bambusul creste repede, e maleabil si se poate modela oricum. Toate astea se regasesc in pretul final, care este mai mic, in functie si de locul din care provine bambusul. In general, mobilierul de acest tip este o alternativa mai buna pentru cei care nu au un buget foarte mare.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.