close

Ce poti face atunci cand ai prea multi bani si nu stii pe ce sa-i mai cheltui? Iti construiesti vila! Si nu orice vila, ci una cum nu mai exista nicaieri, in care investesti nici mai mult, nici mai putin de un miliard de dolari! Vorbim despre cea mai scumpa casa din lume, Antilla, care ii apartine magnatului Mukesh Ambani, din Mumbai, India. Resedinta valoreaza un miliard de dolari, iar lucrarile au durat sapte ani. Casa are 27 de etaje si se intinde pe o suprafata de peste 37.000 de metri patrati. Arhitectura, insa, este una cel putin ciudata, despre care multi specialisti sustin ca este de foarte prost gust.

antilla2

antilla6

antilla5

antilla4

antilla3

antilla7

Se pare ca edificiul a fost construit dupa un fel de stil Feng Shui hindus, numit Vaastu, pentru a atrage energiile pozitive. Astfel, fiecare dintre cele 27 de etaje a fost construit intr-o maniera diferita si cu materiale diferite, iar plantele decorative sunt si ele altele la fiecare etaj.

Cladirea este structurata astfel: primele sase etaje de jos sunt destinate parcarii, casa avand nu mai putin de 160 de garaje (familia detine 168 de masini), apoi este un cinematograf cu 50 de locuri, urmat de gradini exterioare. Mai sus se afla o piscina, cu SPA si sala de fitness, apoi un aparament pentru oaspeti. Urmeaza etajul in care se afla necesarul pentru intretinere, iar ultimele etaje gazduiesc resedinta familiei si un turn de control al traficului aerian. Deasupra vilei se afla trei heliporturi.

Cu o inaltime de 174 metri, cladirea cu 27 de niveluri echivaleaza cu una de 40, intrucat cele 27 de etaje au o inaltime aproape dubla fata de unul normal. Ca si dotari, casa dispune de sala de bal, de cinema, teatru, sala de yoga, lifturi, camera pentru rugaciuni, dar si o incapere speciala, in care te ploua sau te ninge, in scopul relaxarii. Panorama este una deosebita, spre Marea Arabica.

Ambani este cel mai instarit indian, averea sa ridicandu-se la peste 37 miliarde de dolari, bani obtinuti, in mare parte, din gigantul petrochimic pe care il detine.

Tags : apartamentarhitecturacasadesignresedintavilavila de lux

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.