close
ArhitecturiCase & Vile

Cum arata o casa din 1938 reamenajata la standardele zilelor noastre?

Suntem obisnuiti sa credem ca toate casele vechi trebuie sa fie decorate intr-un stil clasic, mobilate cu piese mari si greoaie de lemn. Ei bine, nu e chiar asa. Dovada vie e aceasta casa olandeza construita in 1938 si reamenajata recent. Desi reamenajarile au fost radicale, casa si-a pastrat structura initiala, singurele diferente fiind pe interior si intr-o mica masura (in sensul ca garajul a fost transformat in bucatarie), pe exterior.

casa olandeza 7

casa olandeza 6

casa olandeza 5

casa olandeza 4

casa olandeza 3

casa olandeza 2

casa olandeza

casa reamenjata
De reamenajarea casei s-au ocupat cei de la Maxwan in colaborare cu unul dintre inginerii structurali de top ai Olandei, F. Wiggers – Varsseveld, iar lucrarile au avut o durata totala de 48 de zile. Acoperisul a fost schimbat in totalitate, la fel si ferestrele, iar la mansarda spatiul a fost amenajat special pentru crearea unui spatiu pentru birou.

Proiectantii s-au chinuit sa pastreze cat mai mult din design-ul general al casei, asta in ciuda modificarilor necesare. Un nou living a fost construit, garajul a fost inlocuit de un spatiu ce ulterior s-a transformat in bucatarie, iar mobilierul a fost schimbat in intregime (cel vehi a fost donat Crucei Rosii) cu unul de influenta minimalista, cu mult mai aspectuos fata de cel vechi.

De asemenea, pe interior, s-a renuntat la scara de lemn ce ducea la camera de la etaj si de la mansarda si a fost inlocuita de o scara de metal in forma de spirala, care nu numai ca salveaza mult spatiu, dar arata si mai bine luand in considerare aspectul modern al casei.

Ultimul aspect punctat e cel al luminozitatii. Dupa cum ati citit mai sus, luminozitatea a fost sporita de ferestrele mai mari montate, dar si de faptul ca peretii au fost vopsiti in alb. Astfel, casa are un aspect prietenos, atat pe dinafara, cat si pe dinauntru.

Tags : casa reamenajata

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.