close
Arhitecturi

Podul Da Nang din Vietnam – podul cu maini de zeu

Astazi iesim un pic din tiparul articolelor postate de obicei pe freshhome.ro si va prezentam una dintre minunile arhitecturale pe care tot o sa le vedeti pe site-urile de arhitectura si turism. Podul acesta este unul pietonal, este in localitatea Da Nang din Vietnam si pare ca si cum ar fi sustinut de maini de zeu.

Aceasta constructie a fost finalizata in iunie 2018 si poarta numele de Cau Vang, adica Podul de Aur in traducere libera, cel mai probabil pe fondul schemei de culori aleasa de catre cei de la TA Landscape Architecture, cei care au conceput si dus la bun sfarsit acest proiect.


Podul are o lungime de 150 de metri si este amplasat la o altitudine de 1400 de metri fata de nivelul marii. Ofera o priveliste absolut fantastica celor care il traverseaza, zona fiind muntoasa, cu vai si mari alpine vizibile.

Ce este fascinant la acest proiect sunt cele 2 maini din piatra care tin podul. Par ca si cum mainile unui zeu ar fi iesit din munte pentru a ii tine in siguranta pe cei care traverseaza acest pod.

Daca ajungeti in aceasta parte a lumii, faceti-va timp si ajungeti si pe aici. E o mica bijuterie de care multa lume inca nu stie si puteti fi printre primii din cercurile voastre sociale care ajung si pe aici.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.