close
ArhitecturiRestaurante & Baruri

Restaurantul Bon – un complex care inca mai aduce aminte de istoria pierduta a Bucurestiului

Cei care stati in Bucuresti stiti prea bine de tendinta de a inlocui cladirile vechi cu altele mai noi, mai luxoase. Desi, in esenta, acest lucru e bun, prin daramarea cladirilor vechi (inca locuibile, nu ne referim aici la cladirile darapanate si aflate in pragul prabusirii) se pierde orice urma de arhitectura veche. De altfel, daca stam bine si ne gandim, Bucurestiul e orasul contrastelor: chiar si in locuri vecine avem cladiri noi ultramoderne, iar imediat langa ele se afla locuinte vechi, a caror istorie nu o mai stie nimeni.

Pentru astazi v-am pregatit un articol special. Va prezentam restaurantul Bon, un loc care tine sa ne aduca aminte de istoria pierduta a capitalei.
restaurantul bon 10

restaurantul bon 9

restaurantul bon 8

restaurantul bon 7

restaurantul bon 6

restaurantul bon 5

restaurantul bon 4

restaurantul bon 3

restaurantul bon 2

restaurantul bon
Restaurantul Bon poarta semnatura arhitectului Cristian Corvin, care s-a incapatanat si a vrut sa demonstreze tuturor ca pana si cladirile vechi pot fi valorificate si transformate in ceva cochet, dupa cum bine puteti vedea in pozele de mai sus.

Ceea ce e foarte interesant la acest restaurant e tocmai faptul ca pe interior totul e uzat. Peretii sunt “tapetati” cu usi si ferestre recuperate de la cladirile abandonate/daramate, astfel ca in aparenta, totul pare uzat. Totusi, luminile, scaunele, mesele si tot ce tine de bucatarie stralucesc, semn ca ele sunt noi si bine ingrijite.
In ansamblu, restaurantul Bon este un loc cochet, confortabil si luminos, care pret de cateva ore poate tine pe oricine departe de agitatia orasului.

Tags : Bon Restaurant

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.