close
Case & VileIdei

Casa Cheng – un proiect contemporan iesit din tiparele modernismului

Cele mai multe case construite in zilele acestea de catre casele de arhitectura sunt bazate pe minimalism si pe un neomodernism care vizeaza mai degraba forma si nu confortul. Astazi va prezentam casa Cheng, care a fost construita anul trecut de catre cei de la McQuay Architects si care este un proiect contemporan iesit din comun.

casa cheng 13

casa cheng 12

casa cheng 11

casa cheng 10

casa cheng 9

casa cheng 8

casa cheng 7

casa cheng 6

casa cheng 5

casa cheng 4

casa cheng 3

casa cheng 2

casa cheng
Partea interesanta la acest proiect e faptul ca intreaga proprietate se afla in desert, mai exact in zona Saint George din statul american Utah. Mai mult, zona este de fapt un plafon vulcanic, intregul proiect situandu-se pe o patura de lava intarita si pietrificata.
Proprietarii le-au cerut celor de la McQuay sa vina cu un proiect care sa se incadreze in peisagistica locului, care sa aiba aceleasi culori, sa fie modern (adica sa imbine zona si rocile vulcanice cu o casa cu forme geometrice) si totodata, sa… aiba si motive asiatice.
Ce a iesit vedeti mai sus. Desi arhitectii si designerii au trebuit sa isi puna serios capul la contributie pentru a iesi cu ceva decent, dupa multiple proiecte aratate familiei Cheng, adica proprietarilor, s-a ajuns la un consens.

In ceea ce priveste interiorul, zonele principale sunt 2 livinguri, din care unul ofera o priveliste panoramica a desertului si a formatiunilor muntoase, iar celalalt e un spatiu de petrecere a timpului liber. Design-ul interior a fost asigurat de catre cei de la Quad-Li, care au reusit sa creeze un spatiu modern cu elemente asiatice, care pe langa cele amintite mai sus, au reusit sa imbine si cu stilul specific american.

Tags : casa cheng

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.