close

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi se numeste Sam’s Creek si este localizat undeva pe langa New York, mai exact langa Bridgehampton. El a fost 100% proiectat si construit de catre cei de la Bates Masi Architects si este departe una dintre cele mai luxoase proprietati din zona.

Pe langa design-ul modern, Sam’s Creek are o caracteristica demna de a aparea in orice revista de arhitectura si design: ceea ce veti vedea mai jos este in intregime alcatuit din lemn si sticla, lucru destul de rar intalnit la cladirile moderne. Desi exista pereti, ei sunt de lemn si majoritar pe interior, astfel ca toata casa e transparenta. Sigur, proprietarii si-au asigurat intimitatea imbracand dormitoarele in lemn, insa restul casei e vizibil in totalitate de afara.
sam's creek 12

sam's creek 11

sam's creek 10

sam's creek 9

sam's creek 8

sam's creek 7

sam's creek 6

sam's creek 5

sam's creek 4

sam's creek 3

sam's creek 2

sam's creek
Avantajul unei astfel de case e faptul ca poate fi oricand utilizata in scopuri multiple. Fiind suficient de spatioasa, ea poate oferi atat spatiu de cazare unui grup mare de oameni, dar totodata, ea poate fi si utilizata pentru cine sau evenimente oficiale. Pe interior, camerele si baile sunt compartimentate din cutii deschise de lemn (pentru intimitate), bineinteles, cu exceptia bucatariei, a livingului si a camerelor de zi. De asemenea, absolut toate obiectele de mobilier sunt din lemn (de mahon, pentru cunoscatori), proprietarii dorind sa aiba o casa cat mai ecologica cu putinta.

Spre deosebire de celelalte tipuri de lemn, mahonul are o proprietate speciala: nu lasa atat de usor undele sonore sa treaca de el. Astfel, desi dormitoarele sunt deschise, ele sunt aproape izolate fonetic cu ajutorul lemnului. Inteligent, nu?

Tags : Sam's Creek

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.