close

Articolul de azi este dedicat celor mai ciudate forme pe care le poate avea o casa. De la o casa facuta din frunze pana la una care imita perfect forma unei scoici. Daca nu vi se par sufiecient de ciudate, cel putin le veti putea admira arhitectura ingenioasa si sa ii apreciati pe constructori. Noi am alcatuit un top 7 al acestora pe care il puteti urmari in continuare:

Casa lui Amory Lovins din Colorado – pentru ca proprietarul este o persoana care iubeste mediul inconjurator, si-a dorit o casa pe masura. A montat panouri solare pe acoperis pentru a avea astfel energie electrica prin intermediul acestora si a proteja cat mai mult posibil mediul inconjurator. Pentru ca este un iubitor de natura constructia este in mijlocul acesteia, iar peretii exteriori sunt construiti din piatra. Este o casa dedicata naturii si respectului pentru aceasta.

casa-neconventionala (8)
O casa „cocarjata” din Windsor, Anglia – aceasta casa dateaza inca din anul 1592. Ea a inceput sa se incline si sa isi schimbe forma prin anul 1718. Atunci proprietarii au imbracat-o in cherestea de stejar verde, dar i-au pastrat forma inclinata care continua sa uimeasca si astazi trecatorii.

casa-neconventionala (4)

Castelul Bulelor din Theole, Franta – este un rezultat al imaginatiei designerului Antti Lovag care a simtit nevoia sa iasa din banal. Si-a dorit sa nu mai respecte forma traditionala a unei case asa ca s-a jucat cu forma rotunda a unei bule sau putem spune a unui balon din spuna. Este o casa in care fiecare copil se va simti rasfatat si isi va contura lumea povestilor.

casa-neconventionala (7)

Casa Ciuperca din Cincinnati, Ohio – aceasta a fost casa si atelierul arhitectului Terry Brown. Casa a fost construita intre anii 1992 si 2006. La forma sa finala si decoruri au contribuit si studenti de la Universitatea de Design din oras.

casa-neconventionala (2)

Casa din Otel din Lubbock, Texas – este tot o creatie a unui arhitect cu aspiratii indraznete. Este vorba de Robert Bruno care si-a dorit ca aceasta sa aiba o structura de animal combinata cu o masinarie. Sa spunem ca este casa-robot rezistenta la orice calamitate naturala.

casa-neconventionala (6)

Casa Montesilo din Woodland, Utah – apartine arhitectilor de la Gigaplex. De altfel acest proiect a obtinut si un premiu pentru unicitate in 2006. S-a proiectat ca fiind o casa de weekend si nu are niciun colt ascutit. Totul aici este un cerc continuu. Chiar si zona paturilor este la fel. De altfel fiecare paturile sunt asezate unul in continuare celuilalte, despartite printr-un perete si sunt prevazte fiecare cu system audio si plasma.

casa-neconventionala (5)

Casa Nautilus din Mexic – este o casa care imita forma unei scoici, evident la dimensiuni mult mai mari. Ea apartine unui cuplu tanar cu doi copii care si-au dorit sa simta comuniunea cu natura dupa ce au locuit o buna perioada de timp intr-o casa conventionala. Si-au dorit sa se simt ca si cum ar locui intr-o carapace si sa aiba o trecere foarte facila dintr-o camera la alta. Ca detalii superbe au adaugat geamurile din sticla colorata ca un mozaic. Chiar in interior au construit o zona verde cu arbusti si gazon care se afla fix in fata usii de la intrare.

casa-neconventionala (1)

casa-neconventionala (3)

Daca ati gasit si voi forme ciudate de case sau pur si simplu locuinte care v-au atras atentia va asteptam sa le impartasiti cu noi!

Tags : amenajareamenajare gradinaapartamentbaiecamere copiidesignideilocuintamobilapenthouseresedintaspatii micisufragerie

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.