close

V-am tot aratat de-a lungul timpului vile de lux pe freshhome.ro, sau case cu camere mari, livinguri luminoase si suficiente dependinte cat sa satisfaca nevoile oricarei familii. Problema e ca cele mai multe case nu au un living mare, deci toate tendintele pe care vi le aratam noi aici nu pot fi aplicate atat de usor “in viata reala”. Totusi, exista si cazuri fericite in care suprafata camerei de zi este suficient de mare cat sa creeze din start o idee de confort.

Pentru astazi ne-am propus sa venim cu cateva idei care sa va ajute la decorarea unui astfel de spatiu.
living mare 12

living mare 11

living mare 10

living mare 9

living mare 8

living mare 7

living mare 6

living mare 5

living mare 4

living mare 3

living mare 2
Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii atunci cand decoreaza o camera mare e ca nu folosesc inteligent spatiul. Prea putina mobila ii poate oferi camerei un aspect de sala de asteptare, iar prea multa mobila confera un aer incarcat, asemanator cu cel dintr-un depozit de mobila si materiale de constructii.

Prima si cea mai “customizabila” metoda care tine de decorarea unui living mare e joaca cu culorile. Creati puncte focale, vopsiti peretii in culorile dorite (cu conditia ca ele sa fie placute ochiului) si adaugati elemente de decor (perne, statuete sau obiecte similare) in locurile disponibile.

O alta metoda relativ usor de implementat, dar ceva mai scumpa, e utilizarea obiectelor de arta, cum ar fi tablourile de mari dimensiuni sau semineurile moderne. Un singur obiect de arta, fie el si pozitionat intr-un colt, ofera camerei o importanta deosebita.

Un alt truc al designer-ilor este acela de a decora intai spatiul central, iar mai apoi sa adapteze restul camerei in functie de preferintele beneficiarilor, precum si de arhitectura camerei. De exemplu, un living mare si inalt va avea nevoie neaparat si de obiecte pentru pereti, pe cand unul longitudinal de inaltime medie va fi decorat de multe ori cu o canapea, continuata pe lungime de o masa de lemn de 6-8-10 persoane.

Tags : decor sufragerie

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.