close
Camere De Zi

Despre draperii: cat de usor e sa schimbi cu ajutorul lor aspectul unei camere?

O simpla schimbare a draperiilor are puterea de a schimba complet aspectul unei camere. Chiar daca multa lume nu le acorda importanta cuvenita in ceea ce priveste modul prin care ele influenteaza aspectul unei camere, designerii de top le acorda o importanta cruciala. Cum ferestrele sunt puncte focale in orice camera, e necesar, indiferent de camera, ca draperiile sa fie alese inteligent, in functie de necesitati si buget, dar si astfel incat sa se “asorteze” cu restul camerelor.

draperii moderne
Observati efectul de largire pe care il ofera in poza de mai sus! Sunt simple, bicolore, iar prin faptul ca au dungi late orizontale, creeaza iluzia unui spatiu mai mare. Avantajul unui set de draperii bicromate e faptul ca se incadreaza cam in orice camera, precum si faptul ca efectul vizual este unul placut ochiului.
draperii moderne 2
Observati multitudinea de culori din poza de mai sus? Fara un element de decor de mari dimensiuni, camera ar fi aratat kitschos si nici macar n-am fi adus-o in discutie. Totusi, contrastele formate si multitudinea de culori ofera un aspect tineresc, modern, fara riscul de a avea o imagine generala care sa cada in tabara prostului gust.
draperii moderne 5

draperii moderne 4

draperii moderne 3
Acelasi lucru poate fi observat si in ultimele doua poze: culoarea setului de draperii permite existenta unor culori puternice in camera. In schimb, daca va uitati la antepenultima poza, veti observa un lucru interesant: abordarea clasica, monocromata, inca ofera rezultate destul de bune in termeni de efecte vizuale, ba chiar mai mult, ofera o caldura naturala living-ului. Fara draperii, incaperea ar fi avut un aspect de sala de mese, de cantina sau de sala de sedinte, lucruri care oricum trebuie evitate intr-o casa.

Tags : modele draperii

1 Comment

  1. Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat: am livingul amenajat in stil minimalist, biblioteca in culorile alb si wenghe, usile fiind albe , cu aspect lucios, canapeaua si covorul gri-bej, perdeaua din voal bej deschis, peretii albi, podeaua de culoare deschisa…Ce culoare sa aiba draperia, din ce material sa fie, simpla sau cu model? Oricum optez doar sa incadrez fereastra, cu doua bucati late de maxim un metru, fereastra care se desfasoara pe toata latimea camerei, cele doua fasii de draperie sa aiba doar rol decorativ. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.