close

Cand vine vorba de redecorarea sufrageriei, perdelele sunt accesoriul care resuseste sa completeze spatiul. Ele reusesc sa infrumuseteze camera si sa va ofere intunericul de care aveti nevoie in momentele in care va doriti sa dormiti. Mereu o perdea va fi in compania unei draperii dintr-un material mai gros si cu o nuanta inchisa. Foarte multi dintre noi folosesc ca perdea nuanta deschisa a unei culori si pentru draperie nuanta cea mai inchisa. Exista insa si exceptii, cand camera are un aer tineresc, vesele…si atunci cele doua au culori diferite.

Trebuie insa sa stiti ca perdelele si draperiile ar trebuie alese la final. Dupa ce ati cumparat mobila, ati zugravit peretii trebuie sa cautati accesorii pentru ferestre in nuantele existestente deja in incapere. Ele trebuie sa se completeze, sa comunice una cu cealalta, nu sa intre in conflict cu restul camerei.

Nu trebuie neaparat sa fie ceva identic cu mobila, dar in acele momente cea mai potrivita culoare este albul. Ea este neutra si nu va iesi prea mult in evidenta fata de orice alt obiect din sufragerie.

Modelul ales pentru perdea sau draperie va apartine. In zilele noastre, pe langa modelele clasice, au apartut designuri noi, cat mai decorate cu flori, animalute, forme geometrice si chiar cusute cu tesaturi scumpe. Totul depinde numai de voi: de ce buget dispuneti, ce atmosfera doriti sa ii dati camerei, ce culori va plac si cat de mari le vreti.

Va vom arata in continuare cateva modele inspirationale de perdele special create pentru un living cu stil:

modele-draperii-sufragerie (1)

modele-draperii-sufragerie (2)

modele-draperii-sufragerie (13)

modele-draperii-sufragerie (12)

modele-draperii-sufragerie (10)

modele-draperii-sufragerie (11)

modele-draperii-sufragerie (9)

modele-draperii-sufragerie (8)

modele-draperii-sufragerie (7)

modele-draperii-sufragerie (6)

modele-draperii-sufragerie (5)

modele-draperii-sufragerie (4)

modele-draperii-sufragerie (3)

In general este bine sa alegeti draperiile in asociere cu modelul canapelei. Este piesa de mobilier cu care acestea se completeaza cel mai bine in sufragerie. Poate pentru ca in cele mai multe cazuri, canapeaua este singura care prezinta mterial textil. De altfel trebuie sa fiti foarte atenti la tipul de material pe care il alegeti pentru perdele. In general acestea sunt foarte subtiri si transparente, dintr-un material care “curgator”, iar draperiile dintr-unul mai rigid si gros.

Perdelele au grija ca prin ele sa treaca lumina naturala a soarelui si sa inveseleasca camera, in schimb draperiile sunt pentru a va putea ascunde de razele soarelui si sa mai dormiti putin.

Fiecare din ele pot fi accesorizate cu clame speciale. Acestea va permit sa le strangeti oricand doriti si sa le dati o forma. Va puteti juca si sa le faceti sa arate ca o cortina stransa de la teatru, de exemplu.

Speram ca v-au placut imaginile de mai sus si v-am inspirat pe toti cei care cautati idei pentru finalizarea decorului sufrageriei voastre!

Tags : decordecor interiordesign interiordesign sufragerieidei decorare sufrageriemodele draperiimodele draperii sufrageriemodele perdelemodele perdele sufragerie

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.