close
Case Celebre

Casa din “Ex Machina” e de fapt un hotel din Norvegia

Ati vazut filmul Ex Machina? E filmul acela de anul trecut (2015), in care un miliardar creeaza in interiorul casei sale din paduri un robot humanoid pe care il doteaza cu inteligenta artificiala. Ei, casa care apare in film, casa din Ex Machina, e de fapt un hotel undeva in Norvegia, cu numele de Juvet Landscape Hotel.

Hotelul se afla in padurile din preajma localitatii Valldall si este alcatuit din 10 ansambluri complete (cu toate facilitatile) “imprastiate” pe proprietatea situata in padure. Majoritatea au priveliste catre rau sau catre vale, astfel ca pe langa cadrul intim si aerul puternic si curat, oaspetii se pot bucura si de frumusetea peisajului oferit de Norvegia rurala.

In fiecare ansamblu pot sta cate doi oameni deodata, hotelul fiind destinat mai degraba cuplurilor care vor sa scape de agitatie si de zgomotele oraselor. Unul dintre ansambluri inca poarta semnele oficiale ca fiind casa din Ex Machina, iar pretul e ceva mai mare fata de cei $200 ceruti in mod normal pentru o camera aici.
casa-din-ex-machina-14

casa-din-ex-machina-13

casa-din-ex-machina-12

casa-din-ex-machina-11

casa-din-ex-machina-10

casa-din-ex-machina-9

casa-din-ex-machina-8

casa-din-ex-machina-7

casa-din-ex-machina-6

casa-din-ex-machina-5

casa-din-ex-machina-4

casa-din-ex-machina-3

casa-din-ex-machina-2

casa-din-ex-machina
Daca ati vazut filmul, atunci poate va aduceti aminte de usile interioare transparente. In realitate, ele sunt mate. E un detaliu care trebuie mentionat pentru ca nu toata lumea e interesata de un hotel in care totul e transparent.

Inca doua aspecte: exista si un lounge comun, pe care toti oaspectii il pot folosi oricand, care a aparut si el in film, iar pe langa asta, e important de mentionat ca o buna parte dintre lemnul folosit fie pentru amenajarea teraselor sau a interiorului e lemn recilat si refolosit, astfel ca putem spune ca intr-o oarecare masura, vorbim de un hotel ecologic, fara o amprenta puternica negativa asupra mediului inconjurator.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.