close
Case Celebre

Casa G3, un proiect romanesc in apropiere de Bucuresti

Proiectul de astazi este unul atipic, iar asta prin prisma faptului ca vorbim de un proiect romanesc, proiect cu numele de “Casa G3”, situat in apropiere de Otopeni, ce poarta semnatura celor de la LAMA Architectura. Una dintre particularitatile acestui proiect e faptul ca pastreaza aceeasi structura (caci, in definitiv, acest proiect este mai degraba de “rebranding” si nu unul de constructie de la 0) ca locuinta initiala, cu unele adaugari care dau o marca unica proprietatii. Casa G3 a aparut pe prima pagina a mai multor publicatii de arhitectura si design din intreaga lume, astfel ca nu puteam sa o lasam la o parte.

Initial, casa era simplista: avea 100 de metri patrati, un beci, un etaj si un pod si un acoperis triunghiular clasic, ori ceea ce a iesit la final (din cate inteleg, a fost finalizat in 2015) vedeti in pozele de mai jos:
casa g3 15

casa g3 14

casa g3 13

casa g3 12

casa g3 11

casa g3 10

casa g3 9

casa g3 8

casa g3 7

casa g3 6

casa g3 5

casa g3 4

casa g3 3

casa g3 2

casa g3
In cadrul procesului de “rebranding” a fost adaugata extensia, care chiar daca iese din tipare, avand o forma contemporana, ba chiar usor futurista, da o semnatura proprie proiectului. E alcatuita din ciment si are mijloace de comunicare cu asa principala, atat interioare, cat si exterioare. Adaugarea extensiei a atras dupa sine modificarea intrarii principale, care acum este in dreptul locului in care extensia se imbina cu casa principala.

Practic, extensia capata rolul unui living imens, mult mai confortabil si mai prietenos decat cel initial, plus ca ofera deschidere directa catre zona de terasa (de altfel, s-au si pus cateva canapele in zonele in care ploaia nu poate ajunge), cu piscina si cu toate celelalte dependinte ale casei.

Un alt lucru demn de mentionat e faptul ca la decorarea extensiei s-a folosit pe cat posibil lemn reconditionat din casa initiala, insa doar pe interior, zona de terasa avand nevoie de lemn special tratat astfel incat sa reziste la umiditate si la conditii meteorologice nefavorabile in general.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.