close
Case Celebre

Casa lui Bill Koch – proprietate de 80 de milioane de dolari

Daca nu ati auzit de Koch Industries, aflati ca e o companie privata cu un capital de 113 miliarde de dolari pe luna, fiind a doua cea mai mare firma privata nelistata la bursa din SUA. Unul dintre fondatori, Bill Koch, tocmai isi vinde locuinta din Aspen, o proprietate rustica numita Elk Mountain Lodge.

Aceasta proprietate dateaza inca din 1907. Ea a fost transformata in ferma in jurul anilor 1930, statut la care a ramas in 2007 cand a fost cumparata de William Koch pentru suma de 26,5 milioane de dolari. Acesta a investit masiv, a adaugat cateva case adiacente si a listat proprietatea cativa ani mai tarziu pentru suma de 90 de milioane, apoi 100 de milioane de dolari, fara insa vreun rezultat pozitiv. Astazi, casa lui Bill Koch este de vanzare pentru suma de 80 de milioane de dolari, din care se scade pretul proprietatilor adiacente, in functie de nevoile si de acordul incheiat cu viitorul proprietar.
casa lui Bill Koch 26

casa lui Bill Koch 25

casa lui Bill Koch 24

casa lui Bill Koch 23

casa lui Bill Koch 22

casa lui Bill Koch 21

casa lui Bill Koch 20

casa lui Bill Koch 19

casa lui Bill Koch 18

casa lui Bill Koch 17

casa lui Bill Koch 16

casa lui Bill Koch 15

casa lui Bill Koch 14

casa lui Bill Koch 13

casa lui Bill Koch 12

casa lui Bill Koch 11

casa lui Bill Koch 10

casa lui Bill Koch 9

casa lui Bill Koch 8

casa lui Bill Koch 7

casa lui Bill Koch 6

casa lui Bill Koch 5

casa lui Bill Koch 4

casa lui Bill Koch 3

casa lui Bill Koch 2

casa lui Bill Koch
Ati crede ca un om cu o valoare neta de ordinul miliardelorde dolari ar avea o casa futurista, care sa emane opulenta prin toti porii, ori casa lui Bill Koch este departe de asa ceva. Din contra, pe interior e cat se poate de rustica, cu toate ca exista si cateva elemente care tradeaza potenta financiara a proprietarului: o sala de sport cu teren de baschet, peste 12 dormitoare imense si multiple opere de arta contemporana si nu numai, precum si piscine si finisaje interioare si exterioare de exceptie, care sa vad ca au fost facute de profesionisti.

Acum, Aspen-ul este o statiune destul de scumpa si exista mari sanse ca aceasta casa sa-si gaseasca cumparator curand, in ciuda pretului extrem de piperat. Totusi, viitorii proprietari vor avea parte de o priveliste unica, de o casa asisderea listata pana acum in mai toate revistele de arhitecutra si design interior, dar si de aer curat si de un cer senin sublim pe timp de noapte.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.