close
Bucatarii

Grinzi de lemn in bucatarie si nu numai

Au apus vremurile in care carnatii erau atarnati de grinzile de lemn din case si din camarile caselor batranesti. Totusi, intr-un mod aproape paradoxal, grinzile de lemn au inceput sa fie din nou populare, nu doar ca element structural, ci si ca elemente decorative.

In general, daca vorbim de grinzi de lemn in bucatarie, vorbim de elemente menite sa mentine structura si tavanul, cum ar veni, sunt elemente de forta, astfel incat deasupra lor sa poata fi depozitate lucruri grele sau chiar amenajat un spatiu de locuit, in functie si de materialul de legatura.

In principiu, grinzile au acum si un rol decorativ, cu mentiunea ca asta nu inseamna ca odata ce devin elemente decorative, rolul lor in structura casei nu trebuie sa dispara neaparat. Daca sunt folosite strict pe post decorativ, atunci probabil nu vorbim de grinzi in adevaratul sens al cuvantului, ci de materiale facute sa arate.

Personal, cred ca sunt un mod excelent de a oferi casei/bucatariei un aspect unic, cumva mai prietenos, fara ca asta sa implice un impact semnificativ asupra mediului. Cu lemn la dispozitie, e usor sa creati tipare sau sa va configurati propriul sistem de iluminat dupa bunul plac, insa totodata, trebuie sa tineti cont si de alte aspecte:
grinzi de lemn in bucatarie 24

grinzi de lemn in bucatarie 23

grinzi de lemn in bucatarie 22

grinzi de lemn in bucatarie 21

grinzi de lemn in bucatarie 20

grinzi de lemn in bucatarie 19

grinzi de lemn in bucatarie 18

grinzi de lemn in bucatarie 17

grinzi de lemn in bucatarie 16

grinzi de lemn in bucatarie 15

grinzi de lemn in bucatarie 14

grinzi de lemn in bucatarie 13

grinzi de lemn in bucatarie 12

grinzi de lemn in bucatarie 11

grinzi de lemn in bucatarie 10

grinzi de lemn in bucatarie 9

grinzi de lemn in bucatarie 8

grinzi de lemn in bucatarie 7

grinzi de lemn in bucatarie 6

grinzi de lemn in bucatarie 5

grinzi de lemn in bucatarie 4

grinzi de lemn in bucatarie 3

grinzi de lemn in bucatarie 2

grinzi de lemn in bucatarie
1) Lemnul se degradeaza in timp, ori asta inseamna ca trebuie tratat impotriva degradarii si a umezelii;

2) Lemnul trebuie ignifugat, pentru ca cu siguranta nu vreti ca structura casei sa aiba si mai mult de suferit in cazul unui incendiu.

3) Nu trebuie uitat ca lemnul, mai ales cel refolosit, tinde sa adune praf si implicit cari. Trebuie sters pe cat posibil de praf, iar solutiile folosite la curatat nu trebuie sa fie toxice sau sa provoace reactii alergice.

Stim, sunt aspecte plictisitoare, insa pe principiul proactivitatii, in cazul in care recurgeti la o astfel de solutie pentru bucataria voastra, e mai bine sa preveniti problemele decat sa va confruntati cu ele.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.