close
Case Celebre

Casa pentru hobbiti – de inchiriat pe AirBnB

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este unul drag sufletului meu, iar asta pentru ca sunt mandru sa recunosc ca sunt unul dintre cei mai mari fani Tolkien. Proiectul poarta numele de “Tiny House in the Shire” (Casa Micuta din Comitat) si este localizat in Orondo, in statul american Washington, in apropiere de stramtoarea raului Columbia.

Proiectul se gaseste de inchiriat in reteaua AirBnB si este… o casa pentru hobbiti, insa in marime ceva mai mare, astfel incat sa poata fi inchiriata de catre un cuplu obisnuit. Camera per noapte poate fi inchiriata pentru suma de 200 de dolari, iar oaspetii sunt introdusi direct in lumea magica a Comitatului imaginat de Tolkien.
casa-pentru-hobbiti-4

casa-pentru-hobbiti-3

casa-pentru-hobbiti-2

casa-pentru-hobbiti
Cea care a construit acest proiect s-a bazat foarte mult pe seria “Stapanul Inelelor”, mai bine zis pe ecranizarea seriei, astfel incat sa reproduca la modul cat mai… realist mobilierul vazut in filme. Astfel, in casa pentru hobbiti se afla un semineu de piatra, treceri boltite si o usa rotunda, inclusiv o masa similara cu cea la care Bilbo Baggins si-a scris amintirile.

Pana si exteriorul e similar cu cel al casutei din Comitat, insa nu, nu e chiar fix aceeasi casa, cea folosita in film fiind situata in Noua Zeelanda, acolo unde aproape intreaga serie a Stapanului Inelelor a fost filmata.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.