close
Case & Vile

Cabana de lemn moderna – perfecta pentru locuit

Proiectul de astazi este o frumoasa cabana de lemn moderna, construita intr-un stil rustic, dar care aduce proprietarilor sai toate avantajele pe care le-ar aduce in mod normal o casa obisnuita. Casa se afla intr-o zona impadurita din statul american Idaho si s-a vrut a fi o casa de vacanta pentru actualii proprietari, care au constientizat mai apoi ca se pot retrage linistiti daca adapteaza ideea de cabana la ceva un pic mai spatios si cu ceva mai multe facilitati.

Din anumite puncte de vedere, putem spune despre aceasta cabana de lemn ca este si ecologica, in primul rand pentru ca sursa de apa principala vine de la panza freatica situata la 28 de metri adancime, dar si pentru ca materialele folosite la constructia casei sunt lemnul si piatra, care oricum se gasesc din abundenta in imprejurimi. Totusi, trebuie mentionat si faptul ca o pare parte din lemn este lemn refolosit, atat pentru a reduce costurile, dar si pentru a da casei acel aspect rustic si familiar.
cabana de lemn moderna 13

cabana de lemn moderna 12

cabana de lemn moderna 11

cabana de lemn moderna 10

cabana de lemn moderna 9

cabana de lemn moderna 8

cabana de lemn moderna 7

cabana de lemn moderna 6

cabana de lemn moderna 5

cabana de lemn moderna 4

cabana de lemn moderna 3

cabana de lemn moderna 2

cabana de lemn moderna

Peretii exterior si o buna parte dintre cei interiori sunt placati cu piatra, ceea ce e intotdeauna un avantaj, pentru ca pe timpul sezonului rece, piatra se incalzeste (mai greu, e drept), dar retine caldura si stabilizeaza mediul ambiant, iar in timpul sezonului rece, piatra mentine o temperatura mai scazuta interior, respectiv regleaza confortul termic foarte bine.

Un alt aspect demn de mentionat e gradina exterioara, care e inconjurata de o zona de vegetatie deasa, dar care incepe din afara granitelor proprietatii. Astfel, s-a amenajat un mic helesteu, in care s-a creat impresia ca apa ar curge mereu, ceea ce contribuie mult la imaginea generala a casei.

Altfel, din punct de vedere cromatic, casa si, de fapt, intreaga proprietate se incadreaza perfect, mai ales ca la amenajarea ei s-au folosit multe elemente naturale.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.