close

Despre case de vacanta si cabane mai mult sau mai putin moderne am tot vorbit noi pe freshhome.ro, insa subiectul e atat de tentant, incat nu pot sa nu va prezint proiectele cele mai interesante pe care le intalnesc. In cazul de astazi, aceasta cabana de lemn moderna, pe langa forma-i total neobisnuita pentru o cladire in genul, mai are o particularitate: este autosustenabila energetic, in sensul ca nu este conectata la vreo sursa publica de energie sau de alimentare cu apa.

Cum se poate una ca asta in mijlocul padurilor? Simplu. Apa este asigurata cu ajutorul unui hidrofor care patrunde pana la 30 de metri pana in panza freatica, iar energia este asigurata de panourile solare si fotovoltaice situate atat pe casa, cat si intr-o poienita din imediata apropiere. Bineinteles, ca o masura de rezerva, exista si un generator care functioneaza cu combustibil, dar la fel, rezervorul sta ascuns in pamant in acelasi loc fix sub panourile fotovoltaice.
cabana de lemn moderna 12

cabana de lemn moderna 11

cabana de lemn moderna 10

cabana de lemn moderna 9

cabana de lemn moderna 8

cabana de lemn moderna 7

cabana de lemn moderna 6

cabana de lemn moderna 5

cabana de lemn moderna 4

cabana de lemn moderna 3

cabana de lemn moderna 2

cabana de lemn moderna
Astfel, dupa ce s-a constatat ca exista solutii de autosustenabilitate si dupa analiza de rezistenta a solului (care era pietros, dar care avea totusi o panza freatica), s-au pus bazele casei pe care o veti in poza de mai sus. Exceptie de la autonomia energetica o face incalzirea, care este asigurata de lemne, dar care sunt arareori folosite.

Privita pe interior, casa nu e mobilata extrem, pentru ca nu ar fi avut niciun sens mobilarea ei ca si cum ar fi fost o casa de locuit de zi, astfel ca are doar strictul necesar si cateva accesorii, la care se adauga un loc de depozitare pentru panourile fotovoltaice. Totusi, nu are niciun dezavantaj fata de o locuinta obisnuita, mai ales ca are o bucatarie moderna, o baie asisderea.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.