close
Case & Vile

Casa cu pereti de sticla – un concept superb

Cred ca am mai vorbit despre cel putin o casa cu pereti de sticla. In general, cand vine vorba de asa ceva, exista teama ca, in ciuda luminozitatii naturale marite, cei care vor locui in casa respectiva nu se vor putea bucura de intimitatea de care oricine ar avea nevoie in confortul propriei case; ori lucrurile nu trebuie sa stea chiar asa.

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi poarta numele de “Box on the Rock”, si a fost ridicat in 2015 de catre cei de la Schwartz and Architecture (SaA), undeva deasupra vaii Sonoma. Numele sau este cat se poate de sugestiv, asta pentru ca privita de sus sau din laterale, casa chiar seamana cu o cutie asezata pe o platforma plata, in acest caz pe o platforma de beton.
casa cu pereti de sticla 19

casa cu pereti de sticla 18

casa cu pereti de sticla 17

casa cu pereti de sticla 16

casa cu pereti de sticla 15

casa cu pereti de sticla 14

casa cu pereti de sticla 13

casa cu pereti de sticla 12

casa cu pereti de sticla 11

casa cu pereti de sticla 10

casa cu pereti de sticla 9

casa cu pereti de sticla 8

casa cu pereti de sticla 7

casa cu pereti de sticla 6

casa cu pereti de sticla 5

casa cu pereti de sticla 4

casa cu pereti de sticla 3

casa cu pereti de sticla 2

casa cu pereti de sticla
Bineinteles, nu toti peretii sunt de sticla, insa acest material este folosit din plin, atat pentru a da proprietarilor o priveliste mai bune asupra peisajului oferit de valea Sonoma (e undeva in California), cat si pentru a oferi o iluminare naturala deosebita.

Desi in prima faza nu s-a dorit ridicarea platformei de beton, arhitectii au descoperit cateva fire de apa si o panza freatica la adancimi relativ mici, astfel ca au trebuit sa gandeasca o structura solida, pe care au protejat-o special impotriva apei. In plus, fara aceasta structura exista sansa unor alunecari de teren care cu siguranta ar fi afectat structura de rezistenta a casei.

Doua lucruri vreau sa punctez: micuta terasa, care este de fapt un fel de balcon si care ofera o priveliste deosebita a vaii, precum si baia moderna, cu o pseudo-cabina de dus, spatiul de dus fiind de fapt compartimentat de un perete de sticla, material pe care il observam ca fiind dominant in comparatie cu celelalte materiale (cu exceptia cimentului) folosite la constructia si amenajarea casei.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.