close

Proiectul de astazi este o casa cu vedere la ocean construita cu ajutorul celor de la Rolf Ockert Design, o firma australiana de design cu sediul in Clovelly, Australia. Este o casa care a pus probleme arhitecturale de rezistenta destul de serioase, iar asta pentru ca este in imediata apropiere a oceanului, pe un teren destul de umed si implicit, destul de… subred.

O buna parte din structura casei este fixata pe stalpi infipti adanc in stanca si in solul de sub stanci, tocmai pentru a oferi siguranta de care au nevoie proprietarii si in conditiile unei eventuale avansari a oceanului inspre uscat.

Pozitia acestei case este relativ interesanta, intrucat privelistea spre ocean era in partea nordica, ori soarele rasarea din partea sudica a casei, lucru care s-a dovedit destul de problematic in masura in care proprietarii doreau atat o casa cu luminozitate naturala cat mai buna, cat si intimitate in zona de dormitoare.
casa cu vedere la ocean 20

casa cu vedere la ocean 19

casa cu vedere la ocean 18

casa cu vedere la ocean 17

casa cu vedere la ocean 16

casa cu vedere la ocean 15

casa cu vedere la ocean 14

casa cu vedere la ocean 13

casa cu vedere la ocean 12

casa cu vedere la ocean 11

casa cu vedere la ocean 10

casa cu vedere la ocean 9

casa cu vedere la ocean 8

casa cu vedere la ocean 7

casa cu vedere la ocean 6

casa cu vedere la ocean 5

casa cu vedere la ocean 4

casa cu vedere la ocean 3

casa cu vedere la ocean 2

casa cu vedere la ocean
Un alt impediment a fost cel al limitei maxime de inaltime, iar asta din cauza ca autoritatile nu le-au dat voie proprietarilor sa construiasca conform planului initial de inaltime, pe motiv ca si vecinii situati posterior trebuie sa aiba priveliste la ocean, nu doar cei care sunt situati in prima linie de constructii de la mal inspre continent.

Ce e important e faptul a toate incaperile principale ale casei au vedere spre ocean, iar cand scriu asta, ma refer si la baile principale, la livinguri si la dormitoarele principale. Apoi, sunt mai multe terase, care nu zadarnicesc catusi de putin privelistea, iar asta pentru ca sunt din materiale solide transparente. Altfel, aceasta casa cu vedere la ocean este un proiect reusit, chiar daca pe alocuri are usoare influente industriale, desi nu s-a pus problema de acest lucru in planurile de design ale casei. Totusi, din motive de siguranta, s-a recurs la scari solide de metal, tocmai pentru a da siguranta in plus proprietarilor.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.