close
Case & Vile

Casa de vacanta moderna in Olanda

Marturisesc ca mereu mi-am dorit o casa de vacanta pe malul lacului. In contextul climatic actual, probabil ca as spune pas la tot ce inseamna apropiere de fluviu, ocean sau apa curgatoare din ratiuni evidente, cu mentiunea ca nu as rata oportunitatea unei case precum cea despre care vorbim astazi, situata pe malul lacului.

De fapt, ar fi mai corect sa spunem ca aceasta casa de vacanta moderna despre care vorbim astazi este situata pe malul lacurilor, fiind amplasata chiar pe malul lacurilor Kaag din Olanda. Cum de au avut curaj proprietarii sa se inhame in asa ceva, mai ales in conditiile in care intreaga Olanda e sub nivelul marii? Ei bine, sistemul de lacuri Kaag este unul ceva mai lin, fara conexiune cu apele extrinseci ale continentului European, fara revarsari in ultimii 50 de ani si fara tendinte de crestere.
casa-de-vacanta-moderna-15

casa-de-vacanta-moderna-14

casa-de-vacanta-moderna-13

casa-de-vacanta-moderna-12

casa-de-vacanta-moderna-11

casa-de-vacanta-moderna-10

casa-de-vacanta-moderna-9

casa-de-vacanta-moderna-8

casa-de-vacanta-moderna-7

casa-de-vacanta-moderna-6

casa-de-vacanta-moderna-5

casa-de-vacanta-moderna-4

casa-de-vacanta-moderna-3

casa-de-vacanta-moderna-2

casa-de-vacanta-moderna
Asa a fost posibila aparitia proiectului cu numele de Villa Rijpwetering, conceputa si ridicata de catre cei de la DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates, o casa de vacanta cu terase mari, cu pereti de sticla (ar fi fost si pacat, caci privelistea din jur e superba), cu camere spatioase incalzite de seminee puternice, cu propriul ponton si asa mai departe.

Vreau doar sa punctez cateva aspecte, pentru ca pozele sunt graitoare de la sine: straturile de flori, care incep din imediata vecinatate a apei, care dovedesc totodata stabilitatea apei, pontonul si cu terasele exterioare spatioase, care gazduiesc chiar si un jacuzzi, maluri bine amenajate in restul proprietatii, dar si interioare moderne, cu paturi mari si fotolii gigantice confortabile. As adauga un plus pentru steagul Olandei arborat langa apa, ceea ce mi se pare un lucru frumos, pe care oricine ar trebui sa-l faca intr-un context similar si nu numai.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.