close
Case & Vile

Casa ecologica imbracata in verdeata si metal

Cum combini verdeata cu metalele astfel incat rezultatul final sa fie o casa ecologica, cu un design nonconformist? Ei bine, ca in pozele de mai jos. Proiectul pe care il vedeti mai jos se gaseste in orasul Malaga, in Spania si a fost ridicat cu ajutorul celor de la Oficina Tecnica Municipal Ayuntamiento Alhaurin de la Torre.

In esenta, acest proiect se vrea a fi un imens copac de ciment si metal, dar care paradoxal este in parte ecologic, iar asta deoarece o buna parte din nevoile energetice ale casei sunt asigurate de panourile solare instalate, plus ca fiind acoperita cu verdeata, nu e nevoie decat rareori de folosirea instalatiei de climatizare, temperatura medie ramanand scazuta inauntrul pe tot timpul sezonului cald.

Pana si forma casei si diferitele celelalte tehnologii contribuie la reducerea consumului de energie si la reducerea impactului negativ pe care casa il are asupra mediului. Tocmai de aceea, are certificat verde din partea autoritatilor, motiv pentru care impozitul anual este foarte mic, in ciuda suprafetei locuibile de 612 metri patrati.
casa ecologica imbracata in verdeata 13

casa ecologica imbracata in verdeata 12

casa ecologica imbracata in verdeata 11

casa ecologica imbracata in verdeata 10

casa ecologica imbracata in verdeata 9

casa ecologica imbracata in verdeata 8

casa ecologica imbracata in verdeata 7

casa ecologica imbracata in verdeata 6

casa ecologica imbracata in verdeata 5

casa ecologica imbracata in verdeata 4

casa ecologica imbracata in verdeata 3

casa ecologica imbracata in verdeata 2

casa ecologica imbracata in verdeata
Una dintre dificultatile majore a constructiei acestei cladiri a fost faptul ca proprietatea se afla pe calea de acces catre un parc, cale de acces folosita (cu permisiunea proprietarilor) de sute de oameni zilnic. Ei bine, tocmai de aceea, atunci cand s-a decis folosirea terenului respectiv pentru o casa ecologica, proprietarii nu au dorit sa afecteze prea mult comunitatea, astfel ca au construit casa pe piloni, dupa modelul unui copac cu tulpina scurta, dar cu coroana foarte bogata.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.