close
Case & Vile

Casa geometrica – un proiect spectaculos

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este o casa geometrica. Momentan, este in faza de constructie, insa arhitectul german Matthias Arndt a imaginat ceea ce vedeti mai jos. Este un proiect cat se poate de spectaculos, care odata ce va fi finalizat, va aparea peste tot pe Internet.

De ce? Pentru ca este o casa construita pe o mica terasa a unui versant (din fericire, usor accesibila cu mijloacele potrivite), care ofera o priveliste supera a vaii de sub ea. Practic, la cativa centimetri de balcon se afla un gol de sute de metri, ori nu putina lume se poate lauda ca locuieste sau merge macar in vacanta pe marginea unei prapastii.

Cel mai probabil, aceasta casa geometrica va fi folosita in reteaua Air BnB, tocmai pentru ca este un proiect unic in lume, ale carui costuri de construnctie, proiectare si asigurare pot fi lejer amortizate in 2-3 ani.
casa geometrica 6

casa geometrica 5

casa geometrica 4

casa geometrica 3

casa geometrica 2

casa geometrica
Casa a fost conceputa astfel incat sa nu piarda prea multa energie, dar sa fie bine luminata pe cale naturala, sa nu mentina zapada pe acoperis si in acelasi timp sa aiba un aspect modern si placut.

In plus, vorbim de o casa ecologica, cu panouri fotovoltaice si cu sistem propriu de captare si purificare a apei, capabila sa-si asigure nevoile termice. In plus, pentru siguranta, exista si un generator de curent si 100 de litri de combustibil pentru perioadele in care precipitatiile sunt nefavorabile.

Evident, pentru constructia acestui proiect au trebuit luate masuri de siguranta speciale, tocmai pentru a nu exista riscul de prabusire. Din fericire, casa nu va fi situata pe un teren alunecos, dar pentru siguranta, au fost montati 2 piloni de sustinere la o adancime de 15 metri.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.