close
IdeiTerase & Gradini

Terase exterioare de caramida – idei

Daca vorbim despre terase si gradini in contextul unor decoratiuni aspectuoase si rezistente, atunci cu siguranta trebuie sa vorbim si depre terase exterioare de caramida. Acest material este durabil, destul de ieftin si destul de versatil, plus ca prezinta un mare avantaj pe care multa lume nu il constientizeaza din prima: e foarte usor de lucrat cu el, ceea ce il face accesibil si celor care vor sa-si amenajeze terasele, dar nu au un buget foarte mare la indemana.

Acum, evident ca un astfel de proiect DIY nu e pentru oricine, pur si simplu pentru ca sunt o serie de lucruri care pot merge prost, cea mai frecventa greseala, chiar si printre profesionisti, fiind aparitia denivelarilor. De aceea, cei care nu s-au mai ocupat in viata lor cu proiecte asemanatoare ar fi bine sa apeleze la profesionisti.
terase exterioare de caramida 18

terase exterioare de caramida 17

terase exterioare de caramida 16

terase exterioare de caramida 15

terase exterioare de caramida 14

terase exterioare de caramida 13

terase exterioare de caramida 12
terase exterioare de caramida 11

terase exterioare de caramida 10

terase exterioare de caramida 9

terase exterioare de caramida 8

terase exterioare de caramida 7

terase exterioare de caramida 6

terase exterioare de caramida 5

terase exterioare de caramida 4

terase exterioare de caramida 3

terase exterioare de caramida 2

terase exterioare de caramida
Daca va decideti sa faceti voi insiva acest pas, atunci probabil stiti deja ca ansamblul de caramida nu se monteaza direct pe pamant, ci pe strat batucit de nisip sau de piatra sfaramata, tocmai pentru a avea un pat de rezistenta in timp. Riscul de crapaturi scade, plus ca in cazul in care va decideti sa optati pentru un sistem fara substanta de ciment, apa se scurge mai rapid si nu raman balti pe terasa.

Un alt factor important al amenajarii unei terase exterioare de caramida e cel al vremii. In functie de complexitatea lucrarii si existenta, respectiv inexistenta unui acoperis, se recomanda inceperea proiectului in perioada in care sunt sanse mici sa fie precipitatii sau umezeala mare, din motive evidente. De asemenea, totul trebuie calculat in cel mai mic detaliu, pentru ca nu de putine ori se intampla ca supozitiile privind necesarul de materiale sa fie gresite, iar la depozitele de materiale de constructii sa nu mai fie disponibile pe o perioada nedeterminata.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.