close
Case & Vile

Casa moderna si spatioasa situata in apropiere de plaja

Pentru ca tot se apropie vara, ne-am gandit ca poate ar fi o idee mai buna sa prezentam cateva case de vacanta situata fie in apropiere de mare/ocean, fie in zone montane. Incepem azi cu o casa moderna si spatioasa situata in apropiere de plaja si, de fapt, de oceanul Pacific, localizata undeva in Laguna Beach, in statul american California.

Proiectul poarta numele de “Casa McElroy” si a fost finalizat in 2014 sub semnatura celor de la Ehrlich Architects. Marea provocare pentru acestia a fost limita de inaltime de 3,35 metri pentru casele din jur impusa de catre autoritati, motiv pentru care atat forma acoperisului, cat si inaltimea din spatiul locuibil au trebuit sa fie optimizate la maxim. Intr-un final, s-a optat pentru un acoperis aplatizat (dar nu in totalitate), astfel incat interiorul sa fie cat mai inalt.
casa moderna 9

casa moderna 8

casa moderna 7

casa moderna 6

casa moderna 5

casa moderna 4

casa moderna 3

casa moderna 2

casa moderna 1
cu aceasta ocazie, am observat un aspect si o diferenta majora: cand in America, de exemplu, se vorbeste despre spatiul unei case, se vorbeste despre cati metri patrati de constructie sunt, nu neaparat despre suprafata locuibila a ei. In acest caz, se spune ca intregul ansamblu are 720 de metri patrati, insa ar fi absurd sa luam de bun asta, din moment ce casa a fost construita pentru un cuplu si pentru ai lor copii.

Personal, cred ca punctul forte al acestei case este zona de living cu pereti glisanti, care se deschide catre zona de terasa si catre piscina. In plus, dormitoarele sunt pozitionate in zona din spate a casei, spre piscina, iar unul dintre ele are pereti transparenti, astfel incat cei care stau acolo sa aiba parte de peisajele oferite de apusurile de soare in Oceanul Pacific, dar totusi sa beneficieze de intimitate, fiind flancat dormitorul de catre peretii exteriori ai casei.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.