close
Case & Vile

Cea mai scumpa casa din China

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este cea mai scumpa casa din China, mai precis cea mai scumpa casa care a fost vanduta vreodata pe teritoriul Chinei. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la aproape 150 de milioane de dolari, fiind implicit si una dintre cele mai scumpe case vandute vreodata in intreaga lumea.

Casa se afla in provincia Taohuayuan si se afla pe o proprietate imensa, de 1663 de acri. Pe langa arhitectura care pune in evidenta frumusetea elementelor traditionala chinezesti, casa este pozitionata pe o insula in mijlocul lacului Dushu. Are nu mai putin de 32 de dormitoare, o crama care i-ar face pe toti somelierii gelosi, precum si o piscina exterioara pe malul lacului, precum si gradini modelate in detaliu dupa gradinile chinezesti din patrimoniul UNESCO.
cea mai scumpa casa din china 10

cea mai scumpa casa din china 9

cea mai scumpa casa din china 8

cea mai scumpa casa din china 7

cea mai scumpa casa din china 6

cea mai scumpa casa din china 5

cea mai scumpa casa din china 4

cea mai scumpa casa din china 3

cea mai scumpa casa din china 2

cea mai scumpa casa din china
In ciuda complexitatii designului, o caracteristica aparte a casei e faptul ca dormitoarele sunt toate orientate spre sud, tocmai pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala. Pentru mine, cel putin, exteriorul e mult mai spectaculos decat interiorul, iar asta gratie arhitecturii, precum si a aranjamentului gradinilor. Daca ati auzit vreodata de Gradinile Clasice de la Suzhou, fix dupa modelul lor sunt aranjate. In plus, efectul vizual este intregit de piscina situata deasupra lacului, care ofera o priveliste absolut superba a zonei inconjuratoare.

Fiecare caramida si fiecare accesoriu a fost facut manual, de unde si durata lunga de finalizare a acestui proiect, de aproximativ 3 ani. Totusi, proprietarii au iesit cu un profit de ordinul zecilor de milioane de dolari, astfel ca nu numai au creat una dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase case din lume, dar au facut si o avere de pe urma ei.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.