close

Sunt putini cei care inteleg frumusetea stilului gotic. De altfel, acest stil e considerat de multi ca fiind pur si simplu depasit, mai ales ca el a fost la moda in secolul 13 si in epoca (pre)victoriana. In plus, culorile si elementele de design pe care le presupune fac ca el sa fie de multe ori nepotrivit pentru o casa, mai ales pentru un dormitor.

Si totusi, mintea designer-ilor de interior e din ce in ce mai indrazneata, dovada stand colectia de dormitoare in stil gotic pe care v-am pregatit-o pentru astazi.
dormitor gotic 13

dormitor gotic 12

dormitor gotic 11

dormitor gotic 10

dormitor gotic 9

dormitor gotic 8

dormitor gotic 7

dormitor gotic 6

dormitor gotic 5

dormitoare gotice 4

dormitoare gotice 3

dormitor gotic 2

dormitor gotic
In mod normal, stilul gotic se caracterizeaza prin 3 elemente: culori inchise (rosu inchis si negru), elemente sofisticate si elemente de crestinism.

A se observa ca in toate pozele de mai sus, paturile sunt facute din lemn masiv, ocupa un spatiu foarte mare si au o culoare inchisa. Stim, o sa ziceti ca astfel de culori nu sunt benefice pentru un dormitor, intrucat acesta se vrea o oaza de relaxare, insa in realitate sa stiti ca nu sunt deloc inconfortabile. Sigur, nu sunt agreate de oricine, insa au o eleganta aparte, care cu greu mai poate fi replicata.

Alte 3 elemente ale dormitoarelor gotice sunt podelele de lemn, complexitatea detaliilor de la marginea paturilor si a decoratiilor, precum si ferestrele inalte. Toate aceste elemente ofera un aspect rece, unic si elegant, care ofera cu siguranta un grad ridicat de confort.

Daca va pasioneaza acest stil si v-ar placea sa va decorati dormitorul intr-un mod similar, atunci nu trebuie sa incercati singuri. Sunt sanse mari ca rezultatul final sa fie unul kitschos si de prost gust. Cu ajutorul unui expert insa, sunt sanse mari ca dormitorul vostru sa arate exact ca cele din pozele de mai sus.

Tags : dormitor gotic

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.