close
Idei

10 idei de tavane neconventionale

Punerea in evidenta a tavanului este o practica ignorata in 99% dintre cazuri. Sigur, se poate invoca scuze precum ca proprietarii doresc simiplate pentru casele lor sau ca amenajarea tavanului ar mai “lua” cativa centimetri din inaltimea casei, insa in realitate, tavanul poate fi un element arhitectural extrem de interesant atunci cand este pus in evidenta.

tavan 10

tavan 9

tavan 8

tavan 7

tavan 6

tavan 5

tavan 4

tavan 3

tavan 2

tavan 1
Dupa cum vedeti in pozele de mai sus, posibilitatile de design sunt multiple. Puteti apela la forme de faguri de miere, la oglinzi, la combinatii de materiale si culori, precum si la tavane false pentru numai o anumita parte a camerei/casei.

In plus, pentru camerele tematice, tavanul nu trebuie in niciun caz ignorat. Daca se vrea o camera cu aspect de cabana, una dintre cele mai la indemana solutii este amplasarea unor barne false pe pereti, care sa dea impresia ca sunt de sustinere. Daca, din contra, se vrea o camera moderna, eventual care sa creeze senzatia de spatiu, se poate alege un model mai simplu, cu linii longitudinale. Daca se vrea o iluzie de latime, atunci un tipar compus din linii transversale este o solutie foarte eficienta.

De ce sa decoram tavanul pentru a ilustra efecte spatiale? Pentru ca astfel, utilizand una dintre tehnicile de mai sus, nu mai este nevoie de mobilarea intr-un anume fel si nici folosirea albului nu mai este neaparat obligatorie. Din contra, camerele pot fi mult mai aerisite (de mobila), lucru care nu va face altceva decat sa ofere o imagine de casa moderna, unica si decorata cu stil.

Tags : tavane neconventionale

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.