close
Idei

Autobuz transformat in casa

Iat a trecut ceva timp de cand nu am mai postat un proiect in care un lucru a fost transformat dramatic. Astazi am descoperit un proiect interesant in care un autobuz dezafectat, ba chiar aflat in pragul tasarii, a fost transformat intr-o super casa mobila. In schimb, el a fost cumparat de catre 2 femei amatoare de calatorii si reconditionat aproape total, fiind transformat intr-un spatiu locuibil cu care se poate vizita acum aproape intreaga lume.

Primul lucru pe care l-au facut cele doua femei a fost sa scoata toate scaunele si sa inlocuiasca toate compoenentele afectate de rugina. Pana si motorul a fost schimbat in totalitate, chiar daca asta a presupus o investitie ceva mai mare decat cea planificata initial. Totusi, s-a recurs la aceasta solutie tocmai pentru a putea efectua deplasari ulterioare, dar si pentru ca design-ul ales era in mare masura dependent de toate celelalte elemente ce “iau” din lungimea…casei.

autobuz transformat in casa mobila 10

autobuz transformat in casa mobila 9

autobuz transformat in casa mobila 8

autobuz transformat in casa mobila 7

autobuz transformat in casa mobila 6

autobuz transformat in casa mobila 5

autobuz transformat in casa mobila 4

autobuz transformat in casa mobila 3

autobuz transformat in casa mobila 2

autobuz transformat in casa mobila
Autobuzul are o latime de doi metri si o lungime de aproximativ 12 metri, ori asta implica un spatiu foarte restrans. Atat timp cat nu s-a pus problema inlocuirii geamurilor cu suprafete mate care sa ofere o oarecare intimitate, ideea de dormitor a trebuit gandita astfel incat sa ofere o minima siguranta.

Intr-un final, s-a ajuns la un compromis, atunci cand a trebuit montata baia. Dormitorul a fost lasat pentru partea din spate, fapt care a mascat un pic si a separat respectivul loc de restul incaperii, la care a contribuit si amenajarea baii, pentru care a fost imperios necesar amplasarea unor pereti care sa ofere oamenilor o minima intimitate, plus ca era necesar ca sistemul de canalizare sa fie cat mai apropiat cu cel al zonei de bucatarie.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.