close
Idei

Camere pentru nou-nascuti

In primele luni de viata, modul de ingrijire al nou nou-nascutilor este vital pentru buna dezvoltare a acestora. Tocmai de aceea, amenajarea camerelor pentru ei trebuie sa fie facuta intr-un mod cat mai inteligent, atat pentru confortul micutilor, cat si pentru ca parintii sa le poata oferi toata ingrijirea de care au nevoie.

camera nou nascuti 17

camera nou nascuti 16

camera nou nascuti 15

camera nou nascuti 14

camera nou nascuti 13

camera nou nascuti 12

camera nou nascuti 11

camera nou nascuti 10

camera nou nascuti 9

camera nou nascuti 8

camera nou nascuti 7

camera nou nascuti 6

camera nou nascuti 5

camera nou nascuti 4

camera nou nascuti 3

camera nou nascuti 2

camera nou nascuti
Intrebati orice proaspat-parinte. Va spune ca cei mici se trezesc repede si plang mult, pentru simplul fapt ca nu-si pot exprima nevoile. In plus, pentru ca arareori pot  fi calmati cu usurinta, in afara de patut este nevoie si de un fotoliu (eventual fotoliu-balansoar) in care pot fi tinuti in brate si adormiti sau hraniti.

Sfaturi de care trebuie sa tineti cont

In principiu, daca planuiti sa aveti sau aveti deja un nou-nascut si vreti sa-i amenajati propria-i camera, e bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:
1. De regula, o astfel de camera este mai mica, fiind o camera secundara. Ea poate deveni aglomerata daca design-ul nu este facut inteligent, lucru care nu e tocmai ok pentru cei mici.
2. Daca peretii sunt colorati (lucru recomandat, de altfel, intrucat stimuleaza imaginatia micutilor), atunci draperiile ar trebui sa se incadreze in aceeasi gama de culori, cu mentiunea ca ele trebuie sa fie destul de opace.
3. Indiferent de cat de bine sunt fixate dulapurile suspendate, evitati ca acestea sa fie in dreptul patutului. Nenorociri se pot intampla in orice moment, insa in cazul acesta, ele pot fi evitate schimband locul dulapurilor;
4. In masura in care spatiul este suficient, atunci optati pentru un design creativ, cu desene pe pereti, spatiu de joaca si, eventual, masuta pentru schimbat.
5. Evitati sa pozitionati obiecte in raza de actiune a lampilor de veghe, mai ales daca acestea creeaza urme pe pereti. De ce? Pentru ca pur si simplu cei mici se pot speria, fara sa aiba posibilitatea de a comunica ce ii deranjeaza.

Tags : camere bebelusi

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.