close
Bucatarii

10 idei creative de depozitare a cutitelor

Suntem obisnuiti sa punem toate cutitele intr-un singur compartiment, nu-i asa? In marea majoritate a bucatariilor exista un sertar compartimentat in care exista cutite, furculite, linguri si lingurite si alte instrumente utilizate la gatitul mancarii. Din pacate, aceste bucatarii sunt un loc destul de periculos, mai ales in situatia mentionata mai sus, pentru simplul fapt ca ele “faciliteaza” accesul copiilor la cutite, ori nu e nimic mai periculos decat un copil care nu stie sa foloseasca un astfel de instrument in siguranta.

Tocmai de aceea, pentru astazi v-am pregatit 10 idei creative de depozitare in siguranta a cutitelor, idei care, speram noi, va vor feri pe viitor de orice accidente neplacute.

cutite 10

cutite 9

cutite 8

cutite 7

cutite 6

cutite 5

cutite 4

cutite 3

cutite 2

cutiteE un adevarat trend fixarea cutitelor de bucatarie pe suporturi magnetice. Aceste sisteme, desi ofera avantaje indubitabile, nu sunt agreate de toata lumea, nu neaparat din considerente practice sau de design, ci doar pentru faptul ca reprezinta o schimbare destul de mare. Totusi, dupa cum vedeti in poza 8, exista si rafturi magnetice aratoase, care se pot incadra si pe gusturile celor care prefera bucatarii clasice.

In principiu, si daca apelati la sisteme magnetice sau si daca apelati la alte sisteme dintre cele de mai sus, trebuie sa aveti in vedere ca pozitionarea lor sa fie facuta cat mai sus fata de podea, astfel incat sa restrictioneze in mod natural accesul copiilor la ele. In fond, daca vorbim de cutite de bucatarie, vorbim de riscuri destul de mari si de accidente care ar putea avea urmari foarte grave. Daca ele pot fi evitate aplicand unele dintre solutiile de mai sus (unele dintre ele fiind DYI), atunci investitia in ele chiar merita.

Tags : depozitare cutii

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.