close

Cei de Santambrogio din Milano tocmai au “dezvelit” cel mai important proiect construit vreodata de compania lor: o casa din sticla, ce se poate adapta tuturor conditiilor. Ideea de casa complet transparenta (exceptie facand podeaua) este una sensibila, cei mai multi oameni nepermitandu-si sa poata locui intr-o asemenea constructie.
Totusi, pentru locuintele izolate sau pentru cei care vor sa fie cat mai aproape de natura, ideea unei astfel de locuinta poate reprezenta primul pas spre casa dorita.

interior casa de sticla
In ciuda faptului ca are peretii din sticla, casa aceasta – denumita generic “Snow House” – este special conceputa pentru climatul rece. Acoperisul compus din panouri este mai gros, fiind conceput special pentru a rezista sub greutatea unor mari cantitati de zapada.
De fapt, tocmai lipsa puterii soarelui face ca aceasta casa sa fie locuibila in orice moment al anului. Altfel, fara un sistem serios de blocare a razelor, acoperisul s-ar transforma intr-o lupa extrem de puternica, a carei actiuni i-ar afecta pe toti cei de sub ea. Totusi, pentru cei care vor o astfel de casa intr-o zona mai calda, cei de la Santambrogio au promis ca vor scoatecurand o versiune cu un sistem de blocare al razelor, nu atat de luminoasa precum aceasta insa compusa intru totul din sticla.
2013-02-24_02-53-21
2013-02-24_02-55-01
casa de sticla vedere exterioara
living casa de sticla
vedere dormitor casa de sticla 2

Ati avea curaj sa locuiti intr-o astfel de locuinta? Proiectantii spun ca nu sunt probleme in ceea ce priveste incalzirea, ea putand fi incalzita fie clasic, fie cu panouri radiante. Modul in care ea este structurata permite asamblarea si dezasamblarea ei in cel mult 48 de ore, astfel ca se poate spune ca este una dintre putinele case care pot fi mutate cu totul, fara ca asta sa implice prea multa bataie de cap.

[sursa – santambrogiomilano.it]
Tags : casa de sticla

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.