close
Idei

Despre rafturi: cat de mult influenteaza ele design-ul casei tale?

Daca vorbim despre rafturi, sau mai bine zis, despre cum s-a renuntat la ele in detrimentul dulapurilor, vorbim automat despre oportunitati de design si functionalitate ratate. Adevarul e ca rafturile pot oferi un aspect foarte placut oricarei case, fara sa fie nevoie de cheltuieli foarte mari, nici pentru construire si nici pentru amenajare.

De fapt, metodele moderne de amenajare si de decor nu numai ca utilizeaza rafturile pentru a salva spatiu (iar aici ne referim la rafturi incorporate), dar pe deasupra, ofera si un design 100% functional.
rafturi 14

rafturi 13

rafturi 12

rafturi 11

rafturi 10

rafturi 9

rafturi 8

rafturi 7

rafturi 6

rafturi 5

rafturi 4

rafturi 3

rafturi 2

rafturi
Daca in casul caselor decorate intr-un stil mai clasic e ok si recomandata folosirea unei unitati mari de rafturi, asemenea bibliotecilor, in casele in care se doreste un design care inspira tinerete se recomanda folosirea mai multor unitati de rafturi. In cazul variantelor incorporate se salveaza foarte mult spatiu, intrucat camera se prelungeste practic cu alti cativa zeci de centimetri de spatiu care poate fi utilizat pentru altceva.

Totusi, trebuie avut in vedere un lucru: daca doriti un design placut, atunci, cu exceptia cartilor, nu trebuie in niciun caz sa le supraaglomerati. Exceptie de la regula fac cartile, pentru ca ele pot oferi camerei un aer de biblioteca, insa daca vorbim strict de rafturi construite pentru depozitare (de cutii cu haine sau de orice altceva), atunci design-ul camerei va fi cu atat mai sarac cu cat rafturile vor fi mai aglomerate.

Inainte de a incheia, trebuie neaparat sa mai mentionam un lucru: nu intotdeauna rafturile trebuie sa fie suspendate. Sunt multe unitati care pot fi plasate la nivelul podelei, care sunt deseori mult mai practice decat cele suspendate, pentru simplul fapt ca e foarte usor de ajuns la ele, iar partea superioara poate servi pe post de suport pentru alte obiecte.

Tags : rafturi

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.