close
Idei

Dormitoare elegante – 25 de idei noi pentru casele voastre!

Cred ca nu exista om care sa nu-si doreasca o locuinta cu 1-2 dormitoare elegante, care sa fie spatioase, care sa asigure nevoile de baza, dar cel mai important, sa asigure odihna. Statisticile spun ca ne petrecem o treime din viata dormind, ori spatiul cu o asa mare importanta trebuie sa fie cat mai bine amenajat, tocmai pentru a putea beneficia de odihna in siguranta, intr-un confort psihic si fizic de care creierul nostru are nevoie.

Pentru astazi v-am pregatit un set de 25 de dormitoare elegante, nu neaparat intr-un singur stil, ci pentru a vedea cat de multe solutii aveti la indemana, dintre care pe unele le puteti implementa chiar de astazi, fiind simple si ieftine.

Am mai spus de-a lungul timpului pe acest site ca trebuie sa ne orientam spre dormitoare simple, in care culoarea dominanta sa nu fie una prea puternica, care sa poata sa relaxeze sistemul nervos central si care, nu in ultimul rand, sa nu fie aglomerate. Personal, prefer dormitoarele minimaliste sau cu influente minimaliste, in cate patul si una doua surse de lumina sa fie singurele obiecte din camera.


Tinand cont ca prezenta electronicelor si a display-urilor cu lumina rece poate afecta calitatea somnului, pledez inca o data pentru lipsa oricaror ecrane in dormitor. Sigur, sunt dormitoare in care este nevoie poate si de un televizor sau in care se introduc si spatii de lucru cu monitoare etc, insa chiar si in aceste situatii, ar fi ideal ca ele sa nu fie folosite pe timp de seara sau sa ocupe prea mult spatiu.

Daca vreti un dormitor simplu si eficient din toate punctele de vedere, luati exemplele camerelor de hotel, care sunt concepute strict pentru acest scop (astfel incat oamenii sa fie motivati sa petreaca una sau mai multe nopti acolo). Personal, nu sunt foarte de acord cu ideea de dormitoare open space, tocmai pentru ca dormitoarele trebuie sa asigure si o intimitate, insa asta tine mult si de preferinte fiecaruia si de existenta sau inexistenta altor oameni intr-o astfel de casa.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.