close
Idei

Dovleac de Halloween – 25 de idei pentru voi!

Pentru ca in curand se apropie Halloween-ul, ne-am gandit ca ar fi dragut daca v-am strange cateva idei de dovleci. Sigur, veti vedea ca unele sunt complexe si necesita ceva dexteritate si migala, lucruri pe care nu toti le au, dar unele sunt si foarte simple, usor de facut chiar si de catre un copil.

Cum sculptati un dovleac de Halloween? Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va alegeti un model pe care credeti ca-l puteti sculpta. Va puteti face schite, preferabil cu un creion finut. In al doilea rand, mare grija la unealta de sculptat/taiat, pentru ca exista intotdeauna pericolul de accidentare. In functie de modelul ales, poate aveti nevoie si de chiurete, dar astea sunt deja lucruri de finete.

Ar fi de preferat sa nu lasati copiii sa sculpteze ei dovleacul, tocmai din motivul amintit mai sus


Dovleacul se sculpteaza intr-un asa mod incat sa aiba gauri de aerisire suficient de mari, asta bineinteles, daca se doreste folosirea lui pe post de dovleac de Halloween, respectiv pe post de lanterna. Asta inseamna ca trebuie scosi samburii si ras foarte bine de pe pereti, astfel incat sa nu ramana umezeala care sa putrezeasca sau sa emane mirosuri neplacute.

De asemenea, trebuie sa folositi o lumanare care nu arde cu o flacara mare, care sa fie pozitionata distal fata de pereti, astfel incat sa nu aveti in casa miros de ars. Nu strica sa pozitionati dovleacul de orice ar putea lua foc, numai pentru a inlatura eventualele riscuri, dar care ar putea avea consecinte dezastruoase in caz de aveti ghinion.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.