close
BaieIdei

Dusuri de exterior – idei de amenajari pentru curtile caselor!

Cred ca ati mai vazut de-a lungul timpului, in pozele postate de noi, fie din resorturi exotice, fie din proiecte de locuinte personale, dusuri de exterior. E drept ca nu sunt foarte populare in Romania, in mare parte din cauza vremii, insa am vazut ca, cel putin in vestul tarii, incep sa prinda si la noi.

De ce dusuri de exterior? In primul rand, pentru igiena. De exemplu, in Romania sunt multe piscine cu apa sarata, dupa care e neaparata nevoi de un dus cu apa “dulce” pentru a indeparta sarea. De asemenea, arata bine, iar o curte cu piscina in care este si un dus exterior bine amenajat iese si mai mult in evidenta.

Nu aveti nevoie de prea multe pentru a amenaja un astfel de dus. Aveti nevoie de o instalatie de apa, de ceva spatiu pe care sa-l puteti sacrifica pentru scurgere si de o instalatie de scurgere bine facuta, din care sa nu reverse apa. De regula, un gratar de lemn flancat de pietre  e suficient, iar ca regula generala, nu trebuie sa aveti prea multe plante in proximitatea dusului, din motive usor de inteles.

Apoi, daca va bate gandul sa implementati un dus de exterior in gradina din spate, asigurati-va ca puteti sa-l demontati sau sa-i conservati functionalitatea pe perioada anotimpului rece. Prin natura lor, dusurile se confrunta cu umezeala, insa atunci cand adaugam si temperaturi scazute si tevi metalice, e de inteles de ce e nevoie de mentenanta. De aceea va recomandam sa nu va orientati catre piese mai trainice, care nu au de suferit prea mult sub actiunea factorilor vremii, chiar daca sunt mai scumpe.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.