close
Idei

Lucruri de facut in Abu Dhabi

Chiar daca Dubaiul e capitala turismului luxuriant, asta nu inseamna ca alte orase maiestuoase din zona nu merita a fi vizitate. Din contra chiar, pentru amatorii de arhitectura, de shopping, de extravagante, dar toate astea la un pret ceva mai mic, o vizita la Abu Dhabi s-ar putea sa fie de preferat.

Astazi iesim un pic din sfera lucrurilor postate de obicei pe freshhome.ro si vorbim despre Abu Dhabi, capitala emiratului cu acelasi nume, al doilea cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite, primul fiind, bineinteles, Dubaiul.

Marea Moschee Sheikh Zayed

Este una dintre cele mai impresionante moschei din lume si marele avantaj e faptul ca intrarea este gratuita pentru toti turistii, cu conditia ca ei sa se supuna ritului islamic odata intrati acolo. Asta inseamna ca tinuta va trebui sa fie decenta, iar femeilor li se va da imbracaminte speciala cu care sa-si acopere parul si trupul pe parcursul vizitei.

Abu Dhabi Falcon Hospital

Cel mai mare spital din lume pentru vulturi din lume e in Abu Dhabi, spital care poate fi vizitat, totusi, pentru ca este si destinat turistilor. Cei care ajung aici au sansa sa dea de mancare vulturilor (a caror valoare poate ajunge pana la 100 de mii de dolari) sau sa admire frumoasele vietuitoare in timp ce invata sa stea pe brate.

O vizita la Emirates Palace Hotel

Unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din lume si, totodata, unul dintre cele mai scumpe si mai exclusiviste. Chiar si un cappuccino incepe aici de la aproximativ 60 de dirhami, deci aproximativ 16 dolari, dar e un loc numai bun de facut poze pentru retelele sociale, dar si pentru intalnit oameni interesanti din toata lumea.

Ferarri World – un parc de distractii nemaipomenit

Poate cea mai populara atractie turistica e parcul de distractii sub egida Ferarri. Vorbim de un parc cu roller-coastere care ajung la 120 de km/h si, in general, un parc dedicat amatorilor de senzatii tari si de adrenalina.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.