close
Idei

Psihologia culorilor in casa voastra

Ati remarcat vreodata diferenta de gusturi in materie de design dintre generatii? Generatiile mai tinere, mai ales cele aflate la varsta adolescentei, sunt atrase deseori de culorile nonconformise, inchise, ca parte din rebeliunea specifica varstei. Tine de parinti ca in cazurile respective sa ii invete pe cei tineri notiunile elementare de psihologie a culorilor, chiar daca in prima faza un astfel de dialog poate parea imposibil.

psihologia culorilor 10

psihologia culorilor 9

psihologia culorilor 8

psihologia culorilor 7

psihologia culorilor 6

psihologia culorilor 5

psihologia culorilor 4

psihologia culorilor 3

psihologia culorilor 2

psihologia culorilor
Cert e ca, daca moda si tendintele in materie de design interior se schimba, psihologia culorilor ramane aceeasi. De exemplu, culoarea neagra e de de parte pe pozitia 1 in topul culorilor care nu trebuie introduse intr-o camera de copii/adolescenti, urmata fiind de rosu si alte culori puternice. Ele micsoreaza luminozitatea de casa si pot accentua la nivel inconstient anumite sentimente negative. Mai mult, culoarea rosie (de nuanta puternica) stimuleaza comportamentul agresiv, motiv pentru care ea nu trebuie pusa in capul listei de optiuni.

In ceea ce priveste culorile din dormitor, s-a dovedit ca cea mai relaxanta culoare este movul, urmata de alb. De mentionat ca pentru un efect maxim, luminozitatea din dormitor trebuie sa fie usor reglabila, tocmai pentru a va putea odihni cum trebuie. Bineinteles, se poate apela si la culorile favorite, insa in principiu, e bine sa va rezumati la culori calde, care nu atrag atentia si care nu arata urat in conditii de luminozitate micsorata.

Una dintre combinatiile noastre preferate, parca facuta special pentru cei care nu doresc niciuna dintre combinatiile de mai sus, e un mix intre alb si albastru: ramele usilor, scaunele si lenjeriile pot fi albe, in timp ce peretii de pe laterale pot fi vopsiti in alb si diferite nuante de albastru.

Dintre toate camerele dintr-o casa, camera in care regulile psihologiei culorilor conteaza mai putin e livingul sau camera de zi. Totusi, pentru ca locuinta voastre sa nu capete un design… pestrit, e bine ca livingul sa fie cat de cat in ton cu restul casei. Totusi, daca ati urmarit freshhome.ro in ultimul timp, suntemt convinsi ca stiti deja asta.

Tags : psihologia culorilor

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.