close
Idei

Rafturi incorporate – idei care sa va inspire

rafturi incorporate 14

rafturi incorporate

rafturi incorporate 2

rafturi incorporate 3

rafturi incorporate 4

rafturi incorporate 5

rafturi incorporate 6

rafturi incorporate 7

rafturi incorporate 8

Am mai vorbit despre problema spatiului din ce in ce mai mic in locuintele moderne. Rezolvari exista, insa trebuie planuite din timp, inainte de amenajarea camerei sau chiar in planurile de constructie. Ma refer, bineinteles, la rafturi incorporate, care pot fi puse fie in perete (masura aplicabila mai mult la case), fie pot fi construite piese de mobilier dupa forma camerei si amenajate dupa bunul plac. De asemenea, se pot construi rafturi si intre laturile peretilor, acolo unde nu este suficient spatiu pentru a amplasa un dulap.

Desigur, astfel de amenajari trebuie gandite din timp si planificate in detaliu intrucat sunt de regula definitive, astfel ca numarul de rafturi si compartimentarea trebuie gandite dupa necesitati. Avantajul, in schimb, e spatiul economisit. Adaptand rafturile dupa nevoile proprii, lucrurile nu mai sunt depozitate dupa cum este spatiu si unde este spatiu, ci sunt la locul lor, plus ca nefiind dulapuri mari si greoaie, spatiul locuibil nu este afectat.
rafturi incorporate 9

rafturi incorporate 10

rafturi incorporate 11

rafturi incorporate 12

rafturi incorporate 13
Un alt avantaj al acestor rafturi incorporate e faptul ca, fiind totul la vedere (desi nu neaparat) e destul de usor sa mentineti o ordine si sa stiti in permanenta de unde ati luat in anume obiect uitandu-va pur si simplu unde este spatiu gol.

Personal, consider ca aceste rafturi sunt excelente pentru biblioteci, respectiv pentru spatii de lucru, dar si pentru dormitoare si bai (in bai, de exemplu, pot fi un excelent loc de depozitare al prosoapelor sau al obiectelor de cosmetica).

Nu in ultimul rand, nici efectul vizual nu trebuie neglijat, mai ales ca locuinta, respectiv camera cu rafturi incorporate, pare mai aerisita si mai spatioasa. Totusi, pentru ca efectul vizual sa se mentina, este necesar ca pe rafturi sa se mentina o relativa ordine si nu sa gazduiasca diferite obiecte in mod haotic.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.