close
Idei

Scari interioare – cum folosim spatiul ramas?

Daca vorbim de scari interioare, aproape de fiecare data se pune problema amenajarii lor, apare si chestiunea spatiului folosit, precum si a celui ramas liber de-a lungul scarilor, pentru ca da, o scara interioara ia destul de mult din suprafata utila a unei case; dar totodata lasa si destul de mult loc, care de regula ramane gol.

Ei, pentru ca nu suntem in universul lui JK Rowling, nu putem amenaja camera unui baiat sub scari, astfel ca fie spatiul respectiv este folosit ca loc de depozitare, fie este folosit pe post de spatiu de lucru. Depinde mult si de arhitectura casei, de tipul scarilor, dar si de inaltime, insa in principiu, e pacat ca zona de sub scari sa ramana nefolosita.

scari interioare 6

scari interioare 5

scari interioare 4

scari interioare 3

scari interioare 2

scari interioare
In functie de cat de mare e inaltimea scarilor si a balustradei, dar nu numai, peretii respectivi pot fi un excelent loc pentru afisarea pozelor de familie si din vacante si calatorii, cu rugamintea ca ele sa aiba totusi o oarecare ordine, nu sa fie amplasate oricum, in functie de ce rame aveti la indemana.

Chiar si ideea unei mici biblioteci in capul scarilor este cat se poate de buna, mai ales ca salveaza din suprafata altor camere/parti ale casei.

Revenim un pic la ideea de mai sus, cea cu pozele. Ele se aranjeaza si in functie de balustrada, daca este opaca sau transparenta, dar si in functie de structura. De preferat ar fi ca pozele si ramele sa fie cel putin la acelasi nivel cu balustrada si in niciun caz mai jos.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.