close

Tendintele in moda revin mereu la o perioada de timp si isi pastreaza caracteristicile de baza. Designerii doar agauga la un mobilier retro ceva nou sau ii schimba culorile. Asa ca daca aveti pe acasa mobila veche de la bunici nu va temeti sa o folositi si sa o reconditionati. Cu putina imaginatie veti reusi sa creati adevarate opere de arta admirate de prieteni si musafiri.Daca nu stiti ce piese de mobilier din trecut sa pastrati si ce nu va propunem sa va ganditi in primul rand la cum vreti sa arate camera, ce vreti sa transmita ea in momentul in care sunteti acolo.

Ganditi-va la ce perioada v-a placut mai mult si ce elemente din mobilier va atrag privirile chiar si azi.
Mobilier retro inseamna cautare prin epocile trecute de stiluri, de design si de a alege pe cele care va plac mai mult. Mobilierul din fiecare epoca are farmecul lui cu modele, culori, finisaje si culturi care pot rezona cu fiecare din noi in parte.

In momentul in care va alegeti mobila trebuie sa va ganditi si la arhitectura casei. Aceasta nu trebuie neglijata si nu trebuie pusa intr-o lumina inferioara fata de mobila.

mobila_retro1

mobila_retro2

mobila_retro3

mobila_retro4

mobila_retro5

mobila_retro6

mobila_retro8

Daca vreti sa va creati o casa retro, de epoca trebuie sa va ganditi si la accesorii. Chiar si ele trebuie sa fie in tendinte, sa aminteasca de acele momente. Din fericire fiecare magazin de decoratiuni pentru casa are un stand destinat acestora. Iar daca nu gasiti ceva ce sa va placa va sfatuim sa mergeti la targurile de vechituri. Aici veti gasi atat de multe incat nu veti sti ce sa alegeti. Si preturile sunt mult mai mici in comparatie cu un magazin de specialitate, iar obiectele au in plus o incarcatura emotionala si istorica.

Sa ne imaginam acele cafenele sau baruri din anii de glorie ai muzicii pop. Cu mese rotunde si scaune tapitate. Daca mai adaugati un frigider din acea perioada veti reusi sa creati, de exemplu, o bucatarie cu totul si totul speciala. Veti simti emotia acelor vremuri in care oamenii pareau mai veseli si nu puneau atata pret pe toate lucrurile materiale cum se intampla in zilele noastre.

Tapetul este iar o tendinta din trecut care a revenit si este in voga acum. S-au schimbat materialele, calitatea si felul in care acestea sunt lipite pe pereti. Sunt mult mai durabile in timp, dar tot isi pastreaza din insemnatate. De exemplu, puteti decora in dormitor peretele din spatele patului cu un tapet in nuanta acestuia. Va conferi eleganta si stil camerei voastre de odihna.

Retro inseamna de altfel culorile vii si joaca lor in casa voastra. Nu va temeti sa folositi nuante indraznete pentru ca efectul va fi irezistibil.

Nu aruncati nimic din casele vechi pentru ca nu veti sti niciodata cand va poate folosi!

Fresh Home va indeamna ca ganditi retro si va puneti amprenta in redecorarea casei voastre!

Tags : aparmanetarhitecturabucuresticamera de zicasacasa de vacantadecordecoratiuni retrodesignlocuintamobilamobila retromobila retro ieftinamobila vecheMobilierreamenajare casareconditionare mobilaredecorare casavila

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.