close

Cu totii stim cat de prezenti au fost otomanii in viata si istoria tarii noastre. Ar fi fost aproape imposibil sa nu preluam, sau cel putin sa incercam, din elementele decorative specifice acestui popor.

Stilul otoman poate conferi unei camere o atmosfera orientala si sa va duca cu gandul la cadanele de alta data, la celebrele povesti cu Seherezada. Acest tip de mobilier are o eleganta subtila si un fel anume care atrage pana si cea mai pretentioasa persoana.

 Cand spunem stil otoman ne gandim la multe perne colorate, scaune si mese foarte joase sau la statul pe jos asezati pe o perna. Multe dintre aceste tipuri de scaune pot fi folosite la un moment dat si ca mese pentru cafea sau pentru a aseza bauturile in timpul unei petreceri.

Putem spune ca in momentul in care redecoram o camera cu aceste influente putem crea acele momente de lectura in care vom sta si ne vom aminti momente istorice. Vom reusi sa patrundem putin in istorie si sa ne bucuram ca am reusit sa aducem mici franturi la noi acasa.

idei _ redecorare_camera1

 idei _ redecorare_camera10

idei _ redecorare_camera9

idei _ redecorare_camera8

idei _ redecorare_camera7

idei _ redecorare_camera6

idei _ redecorare_camera5

idei _ redecorare_camera4

idei _ redecorare_camera3

idei _ redecorare_camera2

Fie ca veti folosi scaune rotunde sau patrate, din plus sau piele, nu trebuie sa lipseasca tesaturile cu o atingere orientala care sa arate originile camerei. Trebuie sa tineti seama ca acest stil are o abordare cromatica putin extravaganta daca ne raportam la poporul nostru: culori intense si imprimeuri de toate felurile. Dar totul trebuie sa fie respectat inca de la cel mai mic detaliu daca vreti sa aveti o camera otomana.
Noul pe care l-a adus trecerea timpului si dezvoltarea culturala este faptul ca elementele tapitate sunt insotite rame din metal sau lemn. Putem spune ca este un stil care niciodata nu va pieri.

In incheiere va lasam sa va imaginati senzatia pe care o aveti cand intrati intr-o cafemea turceasca si ce stare va transmite in tot timpul petrecut acolo.

Fresh Home pune accentul pe emotii pentru a transforma alaturi de voi camera preferata!

Tags : amenajareapartamentarhitecturabaiebiroubucatariebucuresticameracamera de zicasacasa de vacantadecordecor casadecor interiordesigndesign dormitordesign interiordormitoareexteriorideiinspiratie sufragerielivinglocuintamobilamobila ieftinamobila sufragerieMobiliersufragerievila

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.