close

In Belleville, in apropierea partii industriale a Parisului, o echipa de arhitecti si designeri de interior a renovat un vechi atelier mestesugaresc si l-a transformat intr-un duplex modern, colorat, care in ciuda dimensiunilor sale relativ mici, ofera un spatiu suficient unei familii.

Avand un spatiu destul de redus la dispozitie, echipele care au lucrat la acest proiect s-au gandit sa revolutioneze micutul apartament si ideea de duplex in sine, astfel ca au creat cate o scara interioara pentru fiecare dormitor in parte. Ce-i drept, nu una metalica, ci cate una clasica de lemn, pe care ulterior le-au vopsit in culori diferite, dupa cum veti putea vedea in imaginile de mai jos.
duplex paris 5

duplex paris
duplex paris 2
duplex paris 3

duplex paris 4
Proiectantii au dorit sa se foloseasca intr-un mod cat mai inteligent de spatiul avut la dispozitie, fara ca asta sa implice amplasarea unor dulapuri mari, care sa ocupe prea mult loc. In fond, inca de la inceput, casa aceasta s-a vrut a fi o casa altfel, plina de culoare, in care dulapurile chiar nu aveau ce sa caute.
Totusi, pentru a nu fi prea obositor pentru ochi, s-a decis ca vopseaua de pe pereti sa fie de culoare alba, cel putin in partea de jos. Dormitoarele adultilor si cele destinate copiilor au fost vopsite in culorii vii (portocaliu, respectiv mov si albastru), iar in baie, doar tavanul a fost lasat sa aiba o culoare alba, restul peretilor fiind placat cu gresii de diferite culori.
duplex paris 9

duplex paris 6
duplex paris 7

duplex paris 8
schita duplex
Dupa cum se vede in schita de mai sus, dormitoarele sunt chiar deasupra living-ului si a bucatariei. Spatiul principal de locuit a ramas cel din partea inferioara a duplexului, insa chiar si asa, trebuie sa recunoasteti ca acest proiect e super reusit.
V-ar placea sa locuiti impreuna cu familia intr-un astfel de apartament?

Tags : apartament duplex

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.