close

De ceva vreme, chinezii din provincia An Hui sunt luati cu asalt de multimi de turisti curiosi, veniti sa admire…casa – pian! Oricat de ciudat ar suna, aceasta cladire exista, are forma de pian, iar liftul cu care se ajunge in interiorul ei este incorporat intr-o vioara de sticla. Casa este utilizata de autoritati pentru diferite expozitii, insa turisti mai ca nici nu le observa, pentru ca arhitectura cladirii acapareaza toata atentia.
Beautiful-Piano-House

Beautiful-Piano-House-in-China-5

piano-house-2

pian

993611_477492552344708_1070330598_n

Beautiful-Piano

Casa in forma de pian si vioara a fost construita in anul 2007, in provincia chinezeasca An Hui. Este o zona recent dezvoltata, iar designul cladirii a contribuit foarte mult la popularitatea regiunii. A fost construita pe o scala de 50:1, de catre studentii arhitecti de la Universitatea de Tehnologie Hefei, impreuna cu o companie numita Huainan Fangkai Decoration Project Co.

Materialele folosite la constructia casei au fost dintre cele mai moderne, insa sticla neagra si cea transparenta au fost vedetele proiectului. Ce-i drept, pe langa forma, aspectul deosebit se datoreaza si acestor doua materiale, intrucat tocmai contrastul dintre alb si negru face din aceasta casa una eleganta si inedita.

Turistii veniti din intreaga lume se inghesuie sa se pozeze in fata regelui si reginei instrumentelor muzicale, fara sa acorde prea mare atentie expozitiilor din interior,care au si rolul de a atrage cat mai multi turisti. Astfel, chiar si daca urca pana la nivelul unde se afla galeriile, oamenii prefera sa admire privelistea din interiorul casei, care este una de o frumusete rara.

Se pare ca arhitectii au fost foarte inspirati sa creeze o cladire cum nu mai exista, avand in vedere faptul ca regiunea este acum una dintre pricipalele atractii turistice ale provinciei. Forma unica a constructiei i-a determinat pe localnici sa o numeasca “cladirea cea mai romantica din intreaga China”. Numeroase perechi de tineri insuratei au imortalizat un moment important si fericit din viata lor in fata casei-pian.

Tags : arhitecturacasa-pianChinamuzica

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.