close

Pentru ca e duminica seara si pentru ca stim ca va plac constructiile neobisnuite transformate in case de lux, o sa va arat un proiect special, un turn transformat intr-o casa de lux. Initial, turnul a fost construit in 1915 si avea initial un ceas imens pe una dintre fatade, insa in 1998, cladirea a fost cumparata, iar activitatea de… orologiu a fost desfiintata de catre noii proprietari.

David Walentas, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti din New York (caci cladirea se afla in imediata apropiere a podului din Manhattan), cel in a carui administrare se afla cladirea, a tinut totusi la trecutul ei si, in timp ce a amenajat o super locuinta la ultimul etaj, a facut in asa fel incat una dintre ferestre sa aiba o fereastra rotunda imensa, iar in dreptul ei sa fie montat cadranul unui ceas.

Casa de lux se intinde pe o suprafata totala de 633 de metri patrati, are 3 etaje si este una dintre cele mai luxoase resedinte din intregul New York. In plus, pe fiecare perete exista o fereasta de cel putin 4 metri patrati, iar mai important, resedinta din Clocktower Building, asa cum este numita cladirea, ofera o vedere panoramica de 360 de grade celor care locuiesc in ea.

Paradoxal, aceasta casa de lux este momentan goala, in ciuda faptului ca pretul chiriei pe an este de 50,000 de dolari (in conditiile date si tinand cont de zona, pretul e relativ mic). Initial, casa a fost evaluata si scoasa la vanzare in 2009 la pretul de 25 de milioane de dolari. Pe fondul crizei imobiliare si, evident, in lipsa unor cumparatori care sa accepte sa plateasca atat, pretul a fost micsorat la inceputul lui 2013 la 17 milioane de dolari.
apartament manhattan 9

apartament manhattan 8

apartament manhattan 7

apartament manhattan 6

apartament manhattan 5

apartament manhattan 4

apartament manhattan 3

apartament manhattan 2

apartament manhattan

apartament manhattan 12

apartament manhattan 11

BONUS:
apartament manhattan 14

apartament manhattan 13
Tags : renovare turn

2 Comments

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.