close

In viata fiecaruia dintre noi vine un moment in viata cand incepem sa nu ne mai gandim doar la noi. Alegem sa ne intemeiem o familie si sa avem copii. Atunci ei devin prioritatea noastra si tot ceea ce facem este numai pentru ei. Si pentru ca prichindelul trebuie rafatat trebuie sa ii creeam o camera a lui asa cum isi doreste. Cat inca mai sunt mici amenajam camera asa cum ne dorim noi, cum credem ca ar arata mai bine si cu functionalitatile de care noi avem nevoie. Cand incep sa creasca lucrurile se schimba radical. Incep sa se uite la desene animate si traiesc intr-o lume a povestilor, dorindu-si sa fie ca personajul preferat si sa il aiba pretutindeni. Este acel moment in care, fie ca vrem sau nu, trebuie sa schimbam designul camerei. Trebuie sa avem grija ca cel mic sa se simta in mediul lui si sa fie fericit. Asa ca ii vom cere parerea despre culori, despre desenele pe pereti sau cum vrea sa fie patul. E bine sa aiba desene pe pereti, poate asa nu va mai incerca sa creeze el altele. De altfel, va recomandam sa alegeti o parte a camerei unde va putea sa deseneze pe zid prin inserarea unei table pe care va putea scrie cu un creion special.

In functie de sexul copilului, fata sau baiat, ideile si culorile folosite vor fi total opuse. Mai toate fetele cand sunt mici se viseaza printese. Asta inseamna ca veti vopsi camera in culori deschise ca rosu, roz, orange, mov si nuante ale acestora. Incaperea va fi plina de papusi si accesorii pentru acestea. Totul va avea o nota de poveste cu zane si printese. In cazul baietilor; ei iubesc cavalerii, masinutele si toate acele personaje care se lupta mereu. Intr-o camera de baiat culorile predominante vor fi albastru si verde. Paturile pot lua forma unei masini asemenea celor din celebrul desen animat “Cars”. Daca in cazul fetelor decorul este mai romantic, la baieti trebuie sa aiba inca de la inceput o nota de seriozitate si masculinitate. Ei incearca sa ii copieze tatal si isi pun in valoare personalitatea inca de mici.

Putin mai dificile sunt momentele in care aveti doi copii de sexe diferite si o singura camera pentru amandoi. Fiecare are caracterul lui puternic pe care vrea sa si-l puna in valoare si sa domine. Cunoastem cu totii certurile dintre frate si sora atat de uzuale la varsta copilariei. In aceste cazuri va recomandam sa incercati sa impartiti camera in 2 parti, eventual sa o separati prin elemente de decor si sa trasati bine “teritoriul” fiecaruia. Asa niciunul nu va avea nemultumiri si daca va vrea sa se joace doar in spatiul sau si cu anumite jucarii o va putea face fara sa fie deranjat de celalalt.

mobilier_Copii

dormitor_baieti

mobilier_Camera

dormitor_baieti1

dormitor_copii4

dormitor_Copii3

dormitor_copii2

dormitor_copii1

decor_camera

camera_copil

camera_copil

dormitor

Camera copiilor va ajunge sa arate mult mai frumos poate decat restul casei. Designerii au creat pise de mobilier pe care pana si noi ni le dorim acum cand suntem mari, gandindu-ne cum ar fi fost daca atunci cand eram mici puteam sa le avem.

Sa nu uitam ca dormitorul copiilor nu este doar un loc in care ei dorm. Este acea parte a casei unde ei isi fac temele, se joaca, citesc, viseaza cu ochii deschisi la o lume creata de ei, isi primesc prietenii si isi depoziteaza jucariile. Cand incepeti sa amenajati camera copilului trebuie sa luati in calcul toate aceste functii pentru ca trebuie sa fie practica si confortabila pentru urmatorii ani ce vor trece.

Tags : amenajareapartamentautocolant peretecameracamere copiicasadecordesigndesign dormitordormitoaredormitorideimobilaMobilierpatspatiuwall sticker

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.